State Route 165 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-165
Begin Los Banos
Einde Turlock
Lengte 38 mi
Lengte 62 km
Route

Los Banos

Hilmar

Turlcok

De State Route 165 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de San Joaquin Valley. De weg vormt een noord-zuidroute tussen Los Banos en Turlock en is 62 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 165 begint op enige afstand ten zuiden van Los Banos op een aansluiting met de Interstate 5. De weg voert noordwaarts door de agrarische San Joaquin Valley en passeert door het stadje Los Banos. De weg is enkelbaans. Tussen Los Banos en Hilmar passeert de weg ook door wetlands. De State Route 165 eindigt uiteindelijk aan de zuidkant van de stad Turlock op een aansluiting met de State Route 99.

Geschiedenis

De State Route 165 is een regionale verbinding zonder veel doorgaand belang, alhoewel het wel de voornaamste route vanaf de I-5 naar Turlock is. Lange-afstandsverkeer vanaf het zuiden gebruikt echter vaker de State Route 99 op weg naar Turlock. De State Route 165 is nergens hoogwaardig uitgebouwd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.000 tot 2.000 voertuigen tussen de I-5 en Los Banos, piekend op 16.000 voertuigen in Los Banos zelf. Tussen Los Banos en Turlock rijden 6.000 tot 10.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.