State Route 169 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-169
Begin Klamath
Einde Weitchpec
Lengte 24 mi
Lengte 38 km
Route

Klamath

Klamath Glen


Martins Ferry

Weitchpec

De State Route 169 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute in Northern California, maar is niet compleet. De route loopt van Klamath tot Weitchpec en is 38 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Klamath begint de State Route 169 op een ongelijkvloerse aansluiting met de US 101, nabij de Pacifische Oceaan. De weg loopt langs de Klamath River en eindigt na 5 kilometer bij een klein vliegveld bij Klamath Glen. Het tweede deel begint hemelsbreed 40 kilometer verder naar het zuidoosten bij Martins Ferry. De weg volgt ook hier de Klamath River en eindigt daarna bij Weitchpec op de State Route 96.

Geschiedenis

De State Route 169 is een secundaire weg en bovendien niet doorgaand te berijden, er ontbreekt bijna 40 kilometer tussen Klamath Glen en Martins Ferry, alhoewel er vanaf Martins Ferry wel een weg verder gaat richting Klamath Glen, maar deze niet bereikt. Er is dus nooit een weg door de vallei van de Klamath River aangelegd. Mede hierdoor heeft de weg nauwelijks enig belang.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 900 voertuigen tussen de US 101 en Klamath Glen en 300 voertuigen tussen Martins Ferry en Weitchpec.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.