State Route 16 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-16
Begin Columbus
Einde Coshocton
Lengte 70 mi
Lengte 113 km
Route

Columbus

Whitehall

Pataskala

Granville


2x2 divided highway/freeway

Granville South

Granville

Thornwood Crossing

Newark-Granville Road

Country Club Drive

21st Street

Downtown Newark

Cedar Street

O'Bannon Avenue

Dayton Road

Marne Road

Brownsville Road

Nashport

Zanesville / Mt Vernon

Frazeysburg

Dresden


Coshocton

De State Route 16 of OH-16 is een state route en gedeeltelijke freeway in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een oost-westroute vanaf de hoofdstad Columbus via Newark tot Coshocton. Rond Newark is OH-16 een freeway / 2x2 divided highway over een lengte van 47 kilometer. De totale route is 113 kilometer lang.

Routebeschrijving

OH-16 begint bij het centrum van Columbus als Broad Street, van oudsher één van de belangrijke invalswegen van de stad. De weg telt 4 rijstroken en voert door de oostelijke buitenwijken en suburbs. De weg loopt grotendeels kaarsrecht en passeert ten zuiden van de luchthaven van Columbus langs. Ook is er een aansluiting op de ringweg Interstate 270. Na ruim 20 kilometer verlaat men het stedelijk gebied en voert de weg door een gebied met veel verspreide bebouwing tot aan Granville.

Vanaf Granville is OH-16 een freeway, en ligt in het verlengde van OH-37. De freeway ontsluit de stad Newark. Het is oostelijk van Newark geen volledige freeway met enkele gelijkvloerse kruispunten. Verder buiten Newark is het wel weer een freeway tot aan Dresden. Oostelijker buigt de weg naar het noorden af en eindigt bij Coshocton op de US 36.

Geschiedenis

OH-16 is de historische verbinding tussen Columbus en Newark en was dus al vroeg een belangrijke weg.

De freeway door de regio Newark is al vrij oud, rond 1963 opende het eerste deel tussen Granville en Newark. Circa 1966 opende het deel ten oosten van Newark tot voorbij Marne. Rond 1970 werd dit verlengd tot Nashport. De verlenging van 19 kilometer tot ter hoogte van Dresden opende circa 2002-2003 voor het verkeer. In 2017 is een gelijkvloers kruispunt tussen Granville en Newark vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting die Thornwood Crossing heet.

Verkeersintensiteiten

Referenties