State Route 16 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-16
Begin Woodruff
Einde Sage Creek Junction
Lengte 29 mi
Lengte 47 km
Route

Wyoming

Woodruff

Randolph

De State Route 16 (SR-16) is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een noord-zuidroute in het uiterste noordoosten van de staat, vanaf de grens met Wyoming bij Woodruff tot een kruising die Sage Creek Junction heet. De State Route 16 is 47 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 16 begint op de grens met Wyoming ten zuiden van het gehucht Woodruff, vanwaar de State Route 89 in Wyoming uit Evanston aansluit. De weg voert door een hooggelegen vallei op 1.900 meter hoogte, parallel aan de grens met Wyoming, en passeert door het dorpje Randolph, de enige echte plaats op de route. De weg eindigt op Sage Creek Junction, een kruising met de State Route 30 ten zuiden van het Bear Lake.

Geschiedenis

De weg kreeg in 1921 de status van state highway en werd kort daarna als de State Route 3 genummerd. In 1962 werd het omgenummerd naar de State Route 16. Deze route verliep verder noordwaarts tot de grens met Idaho, maar bij de hernummering van 1977 werd dit ingekort tot het deel ten zuiden van de State Route 30.

De State Route 16 is in de tweede helft van de jaren '30 verhard.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden tussen 1.000 en 2.000 voertuigen per dag.

Referenties


State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.