State Route 173 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-173
Begin Hesperia
Einde Lake Arrowhead
Lengte 25 mi
Lengte 40 km
Route

Lake Arrowhead

De State Route 173 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een route door de San Bernardino Mountains en is 40 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 173 begint op een kruispunt met de State Route 138 ten zuiden van Hesperia op 1.000 meter hoogte. De weg voert eerst oostwaarts, en klimt dan de bergen in naar het zuiden toe. De State Route 173 is deels een gravelweg. De weg stijgt naar 1.600 meter hoogte en loopt rond het Lake Arrowhead, waarna de weg op de State Route 18 eindigt.

Geschiedenis

De State Route 173 werd in 1964 gecreëerd bij de grote hernummering van de wegen in California. Daarvoor had de weg enkel administratieve nummers die niet bewegwijzerd werden. Een deel aan de noordkant van de San Bernardino Mountains is onverhard en slecht berijdbaar, de enige onverharde State Route in California.

Verkeersintensiteiten

Het noordelijk deel van de route verwerkt slechts 200 tot 900 voertuigen per dag, vermoedelijk minder op het onverharde deel. Het deel rond Lake Arrowhead kent veel bebouwing en vakantiehuizen, hier rijden 5.000 tot 8.300 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.