State Route 175 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-175
Begin Hopland
Einde Middletown
Lengte 38 mi
Lengte 61 km
Route

Hopland

Old Hopland

Lakeport

Kelseyville

Middletown

De State Route 175 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een verbinding tussen Hopland en Middletown in Northern California, over een lengte van 61 kilometer.

Routebeschrijving

De weg begint in het dorp Hopland op een kruispunt met de US 101. De weg voert in eerste instantie oostwaarts, over een circa 750 meter hoge bergpas naar Lakeport, waarna een dubbelnummering met de State Route 29 volgt tot voorbij Kelseyville. Dit deel loopt in de buurt van het Clear Lake. De weg voert dan zuidwaarts door bebost berggebied en gaat over een tweede bergpas van circa 900 meter hoogte. De weg eindigt uiteindelijk in Middletown weer op de State Route 29.

Geschiedenis

De State Route 175 is niet meer dan een regionale verbinding. Het oost-westdeel geeft vanaf de US 101 toegang naar het Clear Lake. Het zuidelijk deel dat noord-zuid loopt is een alternatief voor de State Route 29. De weg is nergens hoogwaardig uitgebouwd. De weg wordt beschouwd als één van de lastigste wegen in California om te berijden tussen Hopland en het Clear Lake.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.000 voertuigen tussen Hopland en Lakeport en 3.000 voertuigen tussen Kelseyville en Middletown.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.