State Route 175 in Wisconsin

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-175
Begin Milwaukee
Einde Milwaukee
Lengte 58 mi
Lengte 93 km
Route
Stadium Freeway

→ Madison

Wisconsin Avenue

Martin Drive

Washington Boulevard

Lloyd Street

Lisbon Avenue

Milwaukee

Menomonee Falls

Slinger

Theresa

Lomira

Fond du Lac

De State Route 175 is een state route in de Amerikaanse staat Wisconsin. De weg vormt een grotendeels secundaire noord-zuidroute tussen Milwaukee en Fond du Lac. De State Route 175 loopt grotendeels parallel aan de Interstate 41, maar vormt in Milwaukee zelf een korte snelweg, de Stadium Freeway. De snelweg is 3 kilometer lang, de totale route is 93 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 175 begint op het Stadium Interchange met de Interstate 94. De State Route 341 vormt het zuidelijk deel van de Stadium Freeway. De snelweg telt 2x3 rijstroken en voert noordwaarts door woonwijken en eindigt na 3 kilometer op Lisbon Avenue.

De weg volgt Lisbon Avenue slechts een klein stukje en gaat daarna over op Appleton Avenue. Dit is een urban arterial met 2x2 rijstroken en verkeerslichten. In het noordwesten van Milwaukee volgt het knooppunt met de Interstate 41. Daarna loopt de weg met 2x2 rijstroken verder tot de suburb Menomonee Falls. Daarna is de weg enkelbaans en voert noordwaarts over het platteland, met enkele dorpjes op de route tot aan Fond du Lac. De Interstate 41 loopt hier op korte afstand parallel aan de State Route 175, zodat deze weg een secundair belang heeft. In het zuiden van Fond du Lac eindigt de weg op de US 151.

Geschiedenis

De State Route 175 volgt de oorspronkelijke route van de US 41 in Wisconsin, en liep oorspronkelijk van Milwaukee tot Oshkosh. In de jaren '50 is het nieuwe dubbelbaans tracé van de US 41 gereedgekomen, dat later is omgebouwd tot freeway en sinds 2015 als I-41 is genummerd. In 2007 werd het noordelijk eindpunt ingekort van Oshkosh tot Fond du Lac.

In Milwaukee was de route oorspronkelijk een onderdeel van de US 41, inclusief de Stadium Freeway en Appleton Avenue. In 2015 is dit omgenummerd tot de State Route 175, die in het verlengde van de US 41 lag, en dus verlengd is tot de I-94 bij het Stadium Interchange. Dit omdat de US 41 en I-41 door de regio Milwaukee over dezelfde route zijn gaan lopen.

Stadium Freeway

De Stadium Freeway is één van de oudere freeways in Wisconsin. De US 41 verliep over het noordelijk deel ervan, vanaf het Stadium Interchange met de I-94 tot Lisbon Avenue. Het eerste deel hiervan opende in 1961, vanaf National Avenue tot Vliet Street. Het zuidelijk deel hiervan is genummerd als de State Route 341. In 1962 opende de rest van de snelweg van Vliet Street tot Lisbon Avenue.

De Stadium Freeway was oorspronkelijk gepland als een veel langere snelweg, vanaf de Airport Freeway (I-894/I-43) noordwaarts tot Cedarburg, parallel en ten westen van I-43. Het overgrote deel van deze route is niet aangelegd, waardoor de Stadium Freeway thans niet meer dan een spur is, deels genummerd als State Route 175, deels als de State Route 341.[1]

Referenties

Freeways in Milwaukee

Interstate 43Interstate 94Interstate 794Interstate 894US 41US 45