State Route 17 in New Jersey

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-17
Begin North Arlington
Einde Mahwah
Lengte 27 mi
Lengte 44 km
Route

North Arlington

Lyndhurst

Rutherford

East Rutherford

Teterboro

Polifly Road

Essex Street

Passaic Street

Fairview Avenue

Westfield Garden State Plaza

Century Road

Garden State Parkway

Midland Avenue

Paramus Park

Ridgewood Avenue

Linwood Avenue

Paramus Road

Saddle River Road

Racetrack Road

Hollywood Avenue

Sheridan Avenue

Allendale Road

Mountainview Road

Franklin Turnpike

Spring Street

MacArthur Boulevard

Ramapo Avenue

Ramapo Valley Road

Stag Hill Road

De State Route 17 is een state route en gedeeltelijke expressway in de Amerikaanse staat New Jersey. De weg vormt een noord-zuidroute door het stedelijk gebied van het Jersey-deel van de agglomeratie New York City, vanaf North Arlington tot vlak voor de grens met de staat New York bij Mahwah. State Route 17 is 44 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 17 in Ho-Ho-Kus.

State Route 17 begint als stadsweg in North Arlington, een inner suburb van Newark. State Route 17 wordt hier gevormd door Ridge Road, een brede enkelbaans weg die als hoofdstraat van North Arlington en Lyndhurst functioneert. Men bereikt dan de State Route 3, een freeway tussen Passaic en Secaucus. De weg voert dan als brede urban arterial door Rutherford, East Rutherford en Teterboro. De meeste kruispunten zijn geblokkeerd, zodat er nauwelijks nog echte kruispunten zijn tussen de State Route 3 en I-80 bij Teterboro.

Vanaf Teterboro is State Route 17 een volledig free-flow expressway, het is een strip van retail, waarbij de suburbs naar het noorden toe minder dicht bebouwd en meer welvarend worden. De weg telt hier veelal 3 tot 4 rijstroken per richting, heeft een betonnen middenbarrier maar een continue stroom van right in, right out-aansluitingen. Alleen enkele belangrijke kruispunten zijn als volwaardiger aansluiting uitgevoerd. Langs de weg liggen twee grote shopping malls. Er zijn knooppunten met de Interstate 80, State Route 4 en de Garden State Parkway. Van Paramus tot Mahwah voert de weg door dure voorsteden, de expressway houdt zijn substandaard karakter met vele right in, right out-aansluitingen maar heeft tot aan de Interstate 287 geen verkeerslichten. Het knooppunt met I-287 bevindt zich vlak voor de grens met de staat New York.

Geschiedenis

De State Route 17 werd in 1923 gecreëerd als noord-zuidroute vanaf Kearny via Rutherford, Hackensack en Ramsey naar de grens met New York. Deze route verliep wat oostelijker dan de huidige weg. Bij de hernummering van 1927 kreeg de weg zijn huidige globale route.

In 1937 opende een dubbelbaans weg rond Rutherford. Dit was de eerste significante upgrade, alhoewel dit geen echte autosnelweg was. Vanaf dit tijd ontstonden plannen om de weg te opwaarderen tot freeway tussen Newark en de US 46. Het project kon vanwege de Tweede Wereldoorlog geen doorgang vinden en plannen uit de jaren '60 waren weinig populair vanwege de impact van de bouw van een freeway door de inner suburbs van Newark, die dichtbebouwd zijn.

De weg tussen Teterboro en Mahwah was een arterial met veel bedrijvigheid. Tussen 1953 en 1960 is deze weg opgewaardeerd, de vele kruispunten werden afgesloten en alle bedrijven kregen alleen nog toegang via een rechts in, rechts uit-aansluiting (RIRO). Daarmee kreeg de weg enigszins het karakter van een autosnelweg, maar het vele langzame verkeer dat in- en uitvoegt maakt de weg substandaard.

Referenties


Interstates en US Highways in de staat New Jersey

Interstate 76Interstate 78Interstate 80Interstate 95Interstate 195Interstate 276Interstate 278Interstate 280Interstate 287Interstate 295Interstate 676

US 1US 9US 22US 30US 40US 46US 130US 202US 206US 322

State Route 3State Route 4State Route 17State Route 18State Route 19State Route 21State ROute 24State Route 81State Route 208State Route 440State Route 495

New York CityPhiladelphia

The BronxBrooklynLong IslandManhattanQueensStaten IslandWestchester County