State Route 18 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-18
Begin St. George
Einde Beryl Junction
Lengte 51 mi
Lengte 82 km
Route

St. George

Dammeron Valley

Veyo

Central

Enterprise

Beryl Junction

De State Route 18 is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf St. George tot Beryl Junction in het zuidwesten van de staat en is 82 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Snow Canyon ten noorden van St. George.

De State Route 18 begint in St. George op een aansluiting met de Interstate 15, niet ver van de grens met de staat Arizona. De SR-18 is dan een vijfstrooks weg met center turn lane door St. George, een kleine stad. De weg kent overwegend verkeerslichten, maar heeft een ongebruikelijke aansluiting met de Red Hills Parkway in het noorden van St. George. De weg voert daarna noordwaarts door een bergachtig woestijngebied. De weg telt nog vier rijstroken tot de Ledges Parkway bij een exurbaan gebied ruim ten noorden van St. George. De weg voert daarna door dunner bevolkt gebied, langs de voet van de 3.145 meter hoge Burger Peak. Er liggen enkele kleine dorpjes op de route, maar men kruist weinig andere wegen. Het hoogste punt van de weg ligt ten zuiden van Enterprise op 1.900 meter hoogte. De weg voert daarna door een vlakke vallei met cirkelirrigatie en eindigt in Beryl Junction op de State Route 56.

Geschiedenis

De State Route 18 volgt deels Old Spanish Trail, een oude handelsroute die door de Spanjaarden in de 16e eeuw in kaart gebracht werd, en die tussen 1830 en 1850 intensief gebruikt werd door migranten naar California. In 1918 werd de weg aangewezen als state highway, en is sinds 1927 als de State Route 18 genummerd.

De weg had lange tijd een enigszins onbeduidend belang, tot St. George vanaf de jaren '80 sterk begon te groeien. Het verkeer op de State Route 18 nam in de omgeving van de stad sterk toe. De weg is in 2013 ten noorden van St. George naar vier rijstroken verbreed. In 2006 opende de ongelijkvloerse aansluiting met Ledges Parkway in een exurbaan gebied ruim ten noorden van St. George.

Op 17 mei 2015 opende een ongebruikelijke aansluiting tussen de State Route 18 en de Red Hill Parkway aan de noordzijde van St. George, waarbij een ongelijkvloerse aansluiting is aangelegd met verkeerslichten in de middenberm. Verkeer dat wil afslaan, moet dat dus aan de linkerzijde doen.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 24.000 voertuigen tussen de I-15 en St. George, piekend op 43.000 voertuigen ten noorden van het centrum van St. George. Dit daalt naar 9.000 voertuigen ten noorden van de stad, later dalend naar 1.600 voertuigen ten zuiden van Enterprise en 1.000 voertuigen tot Beryl Junction.[2]

Referenties

State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.