State Route 193 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-193
Begin Youngstown
Einde North Kingsville
Lengte 58 mi
Lengte 93 km
Route

→ Cleveland / Pittsburgh

Crescent Street

Martin Luther King Jr. Boulevard


Youngstown

North Kingsville

De State Route 193 is een state route en gedeeltelijke freeway in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een noord-zuidroute van Youngstown tot North Kingsville nabij Lake Erie. Een klein stukje in Youngstown is een snelweg, de rest is een secundaire route. De State Route 193 in 93 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het zuidelijkste deel van State Route 193 is onderdeel van de Youngstown Loop, een kleine ringweg rond Downtown Youngstown. Dit deel telt 2x2 rijstroken en begint op de Interstate 680. Al na 1,5 kilometer gaat de Loop over in de US 422 en slaat de State Route 193 noordwaarts af.

Noordelijk van Youngstown is de State Route 193 een secundaire weg die verder geen plaatsen van enige omvang aan doet. Deze route loopt parallel aan de freeway State Route 11, daardoor heeft de State Route 193 nauwelijks enig belang.

Geschiedenis

Het snelwegdeel van State Route 193 is circa 1967 opengesteld als onderdeel van de loop rond Youngstown. State Route 193 werd in 1967 gecreëerd. Het deel noordelijk van Youngstown heeft nooit enig belang gehad omdat de State Route 11 in diezelfde tijd als freeway er parallel aan aangelegd werd.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Freeways in Youngstown