State Route 1 in Delaware

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Elongated circle 1.svg
SR-1 DE map.png
SR-1
Begin Christiana
Einde Ferwick Island
Lengte 103 mi
Lengte 166 km
Route

Maryland state line

Centrum.svg Fenwick Island

Centrum.svg US 9.svg Lewes

Centrum.svg US 113.svg Milford

Centrum.svg Dover

Afslagsymbool.svg Dover Air Force Base

Afslagsymbool.svg Dover / Camden

Afslagsymbool.svg Salisbury

Afslagsymbool.svg Downtown Dover

Afslagsymbool.svg North Dover

Afslagsymbool.svg South Smyrna

Afslagsymbool.svg Smyrna

Afslagsymbool.svg Odessa

Afslagsymbool.svg St. Georges

Afslagsymbool.svg South St. Georges

Afslagsymbool.svg Delaware City

Afslagsymbool.svg New Castle

Afslagsymbool.svg US 40.svg Elkton

Afslagsymbool.svg Newark

Afslagsymbool.svg Christiana

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → Baltimore / Wilmington

Afslagsymbool.svg Churchmans Crossing

De Delaware State Route 1 of SR-1 is een state route in de Amerikaanse staat Delaware. De weg is een autosnelweg en tolweg die het verstedelijkte noorden van de staat met de hoofdstad Dover en de oostkust verbindt. Het snelweggedeelte telt tot 2x3 rijstroken, en de snelweg verloopt in zuidelijke richting tot aan Dover. Daarna volgt er een vierstrooks hoofdstuk langs de kust van Delaware tot aan de grens met Maryland. De route is 166 kilometer lang.

Routebeschrijving

de State Route 1 bij Bear.

De snelweg begint met 2x3 rijstroken aan een knooppunt met de Interstate 95. Dit gebied is sterk verstedelijkt, en is onderdeel van de agglomeratie Philadelphia. De stad zelf ligt zo'n 60 kilometer naar het noordoosten. Grofweg is het gedeelte ten noorden van het Chesapeake & Delaware Canal verstedelijkt, ten zuiden daarvan is het vooral platteland. Via een zesstrooks tuibrug steekt men dit belangrijke kanaal over, en begint het tolweggedeelte. Dit deel van Delaware is rustiger, met af en toe wat grotere dorpen. Men passeert langs Dover, de hoofdstad van Delaware die overigens maar 35.000 inwoners telt. In Dover slaat de US 13 af naar het zuiden, een vierstrooks hoofdweg naar Salisbury in Maryland. Het snelweggedeelte eindigt hier, en de weg gaat over in een vierstrooks hoofdweg.

Hierna begint de route langs de kust van Delaware, in eerste instantie nog op enkele kilometers afstand van de kust. Bij Milford slaat de US 113 af, een vierstrooks hoofdweg naar Georgetown en Ocean City in Maryland. Enkele afslagen van de SR-1, die hier de Coastal Highway heet, zijn wel ongelijkvloers. Bij Dewey Beach loopt de SR-1 direct langs de kust, met een lagune aan de westkant, en de zee aan de oostkant. Deze smalle kuststrook is vrijwel continu bebouwd. Via de Indian River Inlet Bridge steekt men een inlet over. Bij Fenwick Island steekt de SR-1 de grens met Maryland over, waarna de SR-528 van Maryland verder gaat naar Ocean City.

Geschiedenis

In de jaren 40 werd een snelwegensysteem ontwikkeld met een route over het Delmarva Peninsula vanaf noordelijk Delaware naar Cape Charles. Toen het nationale netwerk werd ontwikkeld in de jaren 50 werd de route afgeblazen, omdat het verkeer op de bestaande US 13 geen snelweg rechtvaardigde.

In 1952 opende de bypass van Dover, de hoofdstad van Delaware, als een vierstrooks gelijkvloerse weg. Omdat er geen ongelijkvloerse kruisingen waren nam de congestie al snel toe. Sterke commerciële ontwikkelingen langs de bypass verergerden dit probleem. Eind jaren 50 werden alternatieven ontwikkeld om dit probleem aan te pakken.

Vanaf 1970 kwamen er voorstellen voor een noord-zuid turnpike door Delaware, die de I-95 moest verbinden met het gebied rond Dover. In de jaren 70 stelde men ook voor om een snelweg te bouwen van Wilmington naar Norfolk in Virginia, maar dit plan werd afgewezen. Na twintig jaar praten en plannen was men nog geen stap verder gekomen en in 1983 begon men met een schone lei opnieuw. In 1985 werden drie alternatieve routes gepresenteerd; over, ten westen of ten oosten van de US 13. In 1987 werd de Environmental Impact Statement opgesteld en werd een route goedgekeurd door de FHWA en de EPA. Het uiteindelijk gekozen alignement was een serie compromissen van de eerdere alternatieven.

In juli 1987 begon de aanleg van de eerste 10 kilometer ten zuiden van de I-95. Dit werd tolvrij aangelegd. In 1988 begon men met de aanleg van het tolweggedeelte over 27 kilometer van Dover naar Smyrna. In 1991 opende het eerste gedeelte ten zuiden van Christiana. In december 1993 waren zowel de Christiana - Tybouts Corner als het Dover - Smyrnagedeelte voltooid. Op 21 december 1995 opende de brug over het Chesapeake-Delaware Canal bij St. Georges. Tegelijkertijd werd 11 kilometer van de tolweg opgeleverd in dat gebied. In november 1999 opende de 12 kilometer lange bypass van Odessa. In juli 2000 werd de tolweg 2 kilometer verlengd bij Dover. Het laatste gedeelte, tussen Smyrna en Odessa ging in 2000 in aanleg en was in 2003 voltooid.

In 2012 opende de Indian River Inlet Bridge. Op 17 oktober 2013 was de reconstructie van het knooppunt tussen de SR-1 en I-95 in Christiana voltooid. Er zijn flyovers aangelegd. De reconstructie kostte $ 147 miljoen.[1]

Later zijn een aantal kruispunten tussen Dover en Milford vervangen door ongelijkvloerse aansluitingen, zoals bij Little Heaven (2018), Fredericia (2011 en 2018) en drie aansluitingen bij Milford in de periode 2012-2018.[2] Helemaal een freeway is het echter niet geworden.

Tol

De State Route 1 is een tolweg in het beheer van de staat Delaware.[3] De tolweg heeft een open tolsysteem, met twee grote tolstations op de hoofdrijbanen en elders gedeeltelijk tolheffing op toe- en afritten, maar het is mogelijk om tussen enkele aansluitingen tolvrij te reizen. De hoogte van de toltarieven varieert, doordeweeks wordt $ 2 geheven, in het weekend $ 6 als men de gehele lengte van de tolweg berijdt. De tolheffing is daarmee zeker doordeweeks erg laag. Per 1 oktober 2007 is er verschil in tolheffing tussen werkdagen en het weekend, voornamelijk gericht om extra geld op te brengen voor transportprojecten.

Afritnummering

In tegenstelling tot de andere tolwegen in de regio die een opeenvolgende afritnummering gebruiken, heeft de SR-1 een op afstanden gebaseerde afritnummering, opvallend is dat dit op kilometers loopt.

Referenties

Expressways in Philadelphia

I-76.svgInterstate 95 (DE) (DE) • Interstate 95 (PA) (PA) • Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 195Interstate 276Interstate 295Interstate 495I-676.svg

US 1.svg (PA) • Trenton Freeway (NJ) • US 13US 30US 202US 422.svgSR-1SR-29SR-42SR-55SR-63SR-90SR-100SR-141SR-309New Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svg