State Route 201 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-201
Begin Kingsburg
Einde Elderwood
Lengte 25 mi
Lengte 41 km
Route

Kingsburg

Delft Colony

Dinuba

Cutler

Calgro

Yettem

Elderwood

De State Route 201 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de San Joaquin Valley. De weg vormt een oost-westroute door Tulare County, vanaf Kingsburg tot Elderwood, ten noorden van Visalia. De State Route 201 is 41 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in Kingsburg op de State Route 99. Kingsburg is een klein stadje tussen Visalia en Fresno. De weg is enkelbaans en voert oostwaarts door de agrarische San Joaquin Valley. Er liggen enkele plaatsen langs de route, zoals Dinuba en Orosi, waar de State Route 201 net ten zuiden van langs loopt. Tussen Cutler en Calgro kent de weg een korte dubbelnummering met de State Route 63, dit deel loopt noord-zuid. De weg voert daarna verder oostwaarts tot aan Elderwood, aan de voet van de Sierra Nevada, waar de weg op de State Route 245 eindigt.

Geschiedenis

De State Route 201 kwam in 1933 tot stand, de weg is sindsdien weinig aangepast. De weg kent lange rechte stukken door de vlakke San Joaquin Valley en is nergens opgewaardeerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 18.000 voertuigen in Kingsburg, dalend naar 3.000 tot 5.000 voertuigen tot Cutler en 1.000 tot 4.000 voertuigen tussen Calgro en Elderwood.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.