State Route 203 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 203.svg
SR-203 CA map.png
SR-203
Begin Mammoth Mountain
Einde Mammoth Lakes
Lengte 9 mi
Lengte 14 km
Route

Centrum.svg Mammoth Mountain

Centrum.svg Mammoth Lakes

Junction.svg US 395.svg

De State Route 203 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een korte oost-westroute tussen het skigebied van Mammoth Mountain en de US 395 bij Mammoth Lakes en is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 203 begint op Minaret Summit, een 2.824 meter hoge bergpas op de grens van Madera County en Mono County in de Sierra Nevada. Men kan vanaf hier niet verder westwaarts door het gebergte. Men daalt dan licht af langs het skigebied van Mammoth Mountain, en door het vakantiedorp Mammoth Lakes. In Mammoth Lakes telt de weg deels vijf rijstroken met een center turn lane. Net ten oosten van Mammoth Lakes eindigt de State Route 203 op een aansluiting met de US 395.

Geschiedenis

In de beginjaren van de wegenbouw in California waren er plannen om een doorgaande weg over Minaret Summit aan te leggen. Er zijn weinig doorgaande oost-westverbindingen door de Sierra Nevada, 40 kilometer naar het noorden verloopt de State Route 120, maar de dichtstbijzijnde oost-westroute naar het zuiden ligt bijna 250 kilometer verderop.

Tussen 1953 en 1955 is het eerste deel van het Mammoth Mountain Ski Area ontwikkeld, aangezien op Mammoth Mountain vaak meer sneeuw lag dan andere bergen in de regio. Mammoth Lakes groeide vanaf die tijd uit tot een steeds groter vakantiedorp.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 800 voertuigen bij Minaret Summit, stijgend naar 4.500 voertuigen bij het skigebied en 12.500 voertuigen door Mammoth Lakes.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.