State Route 20 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-20
Begin Fort Bragg
Einde Emigrant Gap
Lengte 212 mi
Lengte 341 km
Route

Fort Bragg

Willits

Redwood Valley

Upper Lake

Nice

Lucerne

Clearlake Oaks

Williams

Colusa

Yuba City

Marysville

Grass Valley

Grass Valley freeway

McKnight Way

Eric W. Rood Memorial Expressway

Downtown Grass Valley

Idaho-Maryland Road

Glenbrook

Town Talk

Nevada City

Nevada City

Emigrant Gap

De State Route 20 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute door Northern California, vanaf de Pacifische kust bij Fort Bragg tot aan de Interstate 80 bij Emigrant Gap in de Sierra Nevada. De State Route 20 is 341 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 20 begint ten zuiden van Fort Bragg op de State Route 1 en doorkruist daarna de dichte bossen van het kustgebergte. De bergen zijn vrij laag in dit gebied, dat erg dunbevolkt is. Na ruim 40 kilometer bereikt men de stad Willits, waarna er een dubbelnummering is met de US 101 zuidwaarts tot Redwood Valley. De weg voert dan zuidoostwaarts en passeert langs de noordkant van het Clear Lake. De bergen in deze regio zijn wat hoger, met toppen tot 1.400 meter. Daarna daalt men af naar de Sacramento Valley.

Men doorkruist de vlakke Sacramento Valley, en kruist de Interstate 5 bij Williams. De weg passeert daarna door de dubbelstad Yuba City en Marysville, die de grootste stedelijke regio op de route van de State Route 20 vormen. Daarna voert de weg geleidelijk de Sierra Nevada in, en is de State Route 20 tussen Grass Valley en Nevada City als korte freeway uitgevoerd. Daarna stijgt de weg tot ruim 1.700 meter hoogte en eindigt voorbij Emigrant Gap op een aansluiting met de Interstate 80, ruim 100 kilometer ten noordoosten van Sacramento en 80 kilometer ten westen van Reno.

Geschiedenis

Vanaf de tweede helft van de 19e eeuw werden turnpikes in deze regio aangelegd, vooral om het binnenland te verbinden met de Pacifische kust, en de vruchtbare Sacramento Valley te ontsluiten. Begin 20e eeuw was er een gravelweg van Nevada City naar de Pacifische kust. De weg heeft zijn oorsprong in een diagonale verbinding van Ukiah naar Lake Tahoe. In 1932 opende een nieuw tracé langs de noordkant van het Clear Lake, daarvoor ging verkeer langs de zuidkant van het meer.

Tussen 1967 en 1970 is de korte freeway tussen Grass Valley en Nevada City aangelegd, dit deel is met de State Route 49 dubbelgenummerd. De brug tussen Yuba City en Marysville opende in 1947 voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Het deel tussen Fort Bragg en Willits verwerkt circa 3.000 voertuigen per dag, en 6.000 tot 11.000 voertuigen rond het Clear Lake. Het deel ten westen van Colusa is met 5.000 tot 6.000 voertuigen niet zo druk, maar door Colusa rijden 25.000 voertuigen en 7.000 tot 12.000 voertuigen tussen Colusa en Yuba City. Het drukste punt in Yuba City verwerkt 43.000 voertuigen per dag, en 36.000 voertuigen op de brug tussen Yuba City en Marysville. Tussen Marysville en Grass Valley rijden circa 7.500 voertuigen per dag, stijgend naar 32.000 tot 44.000 voertuigen op het snelwegtraject tussen Grass Valley en Nevada City. Oostelijk daarvan rijden slechts 2.500 voertuigen verder tot de I-80 bij Emigrant Gap.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.