State Route 219 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-219
Begin Salida
Einde Modesto
Lengte 5 mi
Lengte 8 km
Route

Salida

Modesto

De State Route 219 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de San Joaquin Valley. De weg vormt een 8 kilometer lange oost-westverbinding tussen Salida en Modesto in Stanislaus County.

Routebeschrijving

De weg begint in Salida op een aansluiting met de State Route 99, waarna de weg een 2x2 divided highway is langs de noordrand van de grotere stad Modesto. De weg heeft gescheiden rijbanen en verkeerslichten, maar loopt maar beperkt door bebouwd gebied. De weg eindigt ten noorden van Modesto op de State Route 108.

Geschiedenis

De State Route 219 is van oorsprong een secundaire weg ten noorden van de stad Modesto. De stad groeit noordwaarts naar de State Route 219 toe. In eerste instantie is daarvoor de iets zuidelijker verlopende Pelandale Avenue verbreed naar vier tot zes rijstroken. Rond 2009 is de eerste 3 kilometer van de State Route 219 vanaf Salida naar 2x2 rijstroken verbreed. In 2014 is de oostelijke 5 kilometer naar 2x2 rijstroken verbreed, zodat de gehele State Route 219 vier rijstroken heeft, in anticipatie op verdere groei van Modesto.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 30.000 voertuigen bij Salida en 15.000 voertuigen bij het oostelijk einde met de State Route 108.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.