State Route 21 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OH-21.svg
SR-21 OH map.png
SR-21
Begin Strasburg
Einde Cuyahoga Heights
Lengte 60 mi
Lengte 96 km
Route

Centrum.svg Strasburg I-77.svg

Centrum.svg Navarre

Centrum.svg Masillon


freeway

Afslagsymbool.svg Canal Fulton

Junction.svg Clinton

Junction.svg Doylestown

Afslagsymbool.svg Barberton

Knooppuntsymbool.svg I-76.svg → Columbus / Akron

Afslagsymbool.svg Wadsworth Road

Junction.svg Minor Road

Afslagsymbool.svg Copley

Knooppuntsymbool.svg I-77.svg → Akron / Cleveland


Centrum.svg Brecksville

Centrum.svg Cleveland

De State Route 21 of OH-21 is een state route en semi-freeway in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Strasburg via Massillon tot Cleveland en is 96 kilometer lang.

Routebeschrijving

State Route 21 begint op een aansluiting met Interstate 77 in Strasburg en verloopt noordwaarts, op afstand ten westen van de I-77. Men bereikt dan de stad Massillon. Tussen de US 30 en Massillon is de State Route 21 een korte freeway met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen, maar deze is ter hoogte van downtown Massillon onderbroken door verkeerslichten. Noordelijk van Massillon tot de I-77 bij Copley telt de State Route 21 2x2 rijstroken maar is geen volledige freeway omdat er nog enkele kruispunten met verkeerslichten zijn. Delen van de route zijn wel snelwegachtig en niet alle kruisende wegen doen dat gelijkvloers. Bij Copley komt de State Route 21 weer op de I-77 uit.

Tussen Copley en Richfield loopt de State Route 21 samen met de I-77. Noordelijk van Richfield verloopt State Route 21 door de zuidelijke voorsteden van Cleveland, parallel aan de I-77. Dit deel is van secundair belang. De weg eindigt weer op de I-77 in Cuyahoga Heights.

Geschiedenis

State Route 21 is een overblijfsel van de voormalige US 21 in dit deel van Ohio. De US 21 verliep opvallend genoeg niet via Akron, maar een eindje ten westen van de stad langs, zodat er geen directe verbinding per US Highway tussen grotere steden als Akron en Cleveland was, een vrij unieke situatie in de Verenigde Staten. De US 21 is grotendeels vervangen door de I-77 in de regio's Akron en Cleveland.

De State Route 21 was grotendeels een divided highway en is al in de jaren '40 tussen Montrose en Cleveland verbreed naar 2x2 rijstroken. Later is I-77 hier grotendeels overheen aangelegd. Het deel vanaf Massillon tot Montrose is tussen 1959 en 1965 verbreed naar 2x2 rijstroken met incidenteel ongelijkvloerse kruisingen. Een klein stuk ter hoogte van Doylestown is wat later verdubbeld, rond 1970.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Freeways in Akron-Canton-Massillon

I-76.svg I-77.svg I-277.svg US 30.svg US 62.svg OH-8.svg OH-21.svg OH-59.svg