State Route 22 in Tennessee

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tennessee 22.svg
Blank.png
SR-22
Begin Corinth
Einde Union City
Lengte 157 mi
Lengte 252 km
Route

Mississippi state line

Centrum.svg Michie

Centrum.svg Crump US 64.svg

Centrum.svg Adamsville US 64.svg

Centrum.svg Lexington US 412.svg

Afslagsymbool.svg I-40.svg

Centrum.svg Huntingdon US 70.svg

Centrum.svg McKenzie

Centrum.svg Gleason

Centrum.svg Dresden


freeway

Afslagsymbool.svg Martin US 45.svg

Afslagsymbool.svg Industrial Park Drive

Afslagsymbool.svg Martin-North US 45.svg

Afslagsymbool.svg Skyhawk Parkway

Afslagsymbool.svg Martin-West

Afslagsymbool.svg Hazelwood Road

Afslagsymbool.svg Union City-East

Afslagsymbool.svg Tyson Drive

Afslagsymbool.svg Union City-North

Knooppuntsymbool.svg US 45.svg

De State Route 22 is een State Route en gedeeltelijke freeway in de Amerikaanse staat Tennessee. De weg vormt een noord-zuidroute door het westen van de staat, vanaf de grens met Mississippi tot aan Union City. Het deel tussen Martin en Union City is over 26 kilometer een freeway, de totale route is 252 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 22 is op het zuidelijke traject een enigszins secundaire route en doet vooral wat dorpjes aan. Vanaf Lexington heeft de weg een wat meer doorgaand belang en is een vierstrooks weg. Men kruist de Interstate 40, waarna de route vanaf Huntingdon naar het noordwesten afbuigt. Het gebied kent hier dan minder bos. Rond de meste plaatsen liggen bypasses, zoals McKenzie, Gleason en Dresden. Vanaf de oostkant van Martin is de State Route 22 een freeway met 2x2 rijstroken tot aan de US 45W in Union City.

Geschiedenis

Het noordelijk deel van de State Route 22 is een vrij belangrijke doorgaande weg voor interregionaal verkeer. De weg is dan ook met 4 rijstroken uitgebouwd, maar is niet overal een divided highway. Het deel tussen Martin en Union City is later als een freeway uitgebouwd. Het oudste deel hiervan is de bypass van Martin en het aansluitende deel tot de zuidkant van Union City, dat al voor midden jaren '90 is opengesteld. De oostelijke bypass van Union City is circa 2000 opengesteld, een exacte openingsdatum is hier niet te geven.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 5.700 voertuigen tussen Lexington en de I-40 en 5.200 tot 5.400 voertuigen tussen de I-40 en Huntingdon. Verder tot McKenzie reden 7.700 voertuigen en 5.500 voertuigen tot Dresden en 10.800 voertuigen tot Martin. Op de bypass van Martin reden 3.600 tot 6.100 voertuigen en 8.000 voertuigen verder tot Union City.

Referenties