State Route 245 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-245
Begin Exeter
Einde Pinehurst
Lengte 42 mi
Lengte 68 km
Route

Exeter

Woodlake

Elderwood

Pinehurst

De State Route 245 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de Sierra Nevada. De weg vormt een secundaire noord-zuidroute van Exeter naar Pinehurst in Tulare County en Fresno County. De weg is 68 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ten noorden van Exeter, niet ver ten oosten van de stad Visalia begint de State Route 245 op een kruispunt met de State Route 198. De weg voert noordwaarts, eerst door het uiterste oosten van de San Joaquin Valley, vanaf Woodlake door de uitlopers van de Sierra Nevada. De weg is behoorlijk bochtig en stijgt uiteindelijk naar zo'n 1.650 meter hoogte aan het eindpunt van de weg, ten noorden van Pinehurst op de State Route 180.

Geschiedenis

De State Route 245 is vooral voor de ontsluiting van enkele kleine dorpen, de weg heeft nauwelijks enig doorgaand belang en is ook nergens hoogwaardig uitgebouwd. Het nummer is in 1972 toegekend aan de huidige route.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 3.000 tot 6.000 voertuigen tussen Exeter en Woodlake, daarna dalend naar minder dan 1.000 voertuigen per dag in de Sierra Nevada. Rond Pinehurst rijden slechts 200 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.