State Route 247 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-247
Begin Yucca Valley
Einde Barstow
Lengte 78 mi
Lengte 126 km
Route

Yucca Valley

Lucerne Valley

Barstow

De State Route 247 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de Mojave Desert. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Yucca Valley tot Barstow en is 126 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 247 begint in Yucca Valley op een kruispunt met de State Route 62. Dit is een exurbaan gebied. De weg voert dan noordwaarts door de Mojave Desert. De hoogteverschillen zijn relatief klein, in de omgeving liggen wel bergruggen. De weg voert door desolaat terrein op circa 1.000 meter hoogte. De enige plaats tussen begin- en eindpunt is het gehucht Lucerne Valley waar men de State Route 18 kruist. Eindpunt Barstow is iets lager gelegen op 700 meter hoogte. Het laatste stukje in Barstow is met vier rijstroken uitgerust. De State Route 247 eindigt hier op de aansluiting met de Interstate 15, vlakbij het knooppunt met de Interstate 40.

Geschiedenis

De State Route 247 is weliswaar een secundaire weg, maar het is de enige noord-zuidroute door de Mojave Desert over een afstand van 200 kilometer. Het gebied rond Yucca Valley is enigszins exurbaan van karakter, met ranch-style huizen in de woestijn. De weg heeft sinds de grote hernummering van 1964 zijn huidige nummer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 11.000 voertuigen in Yucca Valley, dalend naar 2.000 voertuigen door de Mojave Desert tot Lucerne Valley. De rest van de route tot Barstow telt 1.800 voertuigen per dag, snel stijgend naar 13.000 voertuigen in Barstow zelf.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.