State Route 24 in Rhode Island

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rhode Island 24.svg
Blank.png
SR-24
Begin Portsmouth
Einde Fall River
Lengte 7 mi
Lengte 12 km
Route

Afslagsymbool.svg Portsmouth

Afslagsymbool.svg Portsmouth

Afslagsymbool.svg Main Road

Afslagsymbool.svg Fish Road

Massachusetts MA Route 24.svg

De State Route 24 is een State Route en freeway in de Amerikaanse staat Rhode Island. De snelweg verloopt vanaf Portsmouth tot de grens met Massachusetts in het uiterste oosten van de staat. De snelweg is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Portsmouth begint State Route 24 op de State Route 114 en verloopt met 2x2 rijstroken door Portsmouth. Dit deel verloopt over Rhode Island. Via een korte brug bereikt men het vasteland, dit deel van Rhode Island is niet over land met de rest van de staat verbonden. De snelweg loopt dan door bosgebied naar de grens met Massachusetts bij Fall River. Aan de zijde van Massachusetts gaat de gelijknamige State Route 24 in Massachusetts door Fall River verder richting Boston.

Geschiedenis

In 1907 opende de Stone Bridge die het eiland Rhode Island met Fall River verbond. Deze werd in 1958 vervangen door de Sakonnet River Bridge, die 2x2 rijstroken telde. De snelweg vanaf de brug tot de grens met Massachusetts is in 1966 opengesteld. Tussen 2009 en 2012 is de Sakonnet River Bridge vervangen door een nieuwe brug.

Tol

Op de nieuwe Sakonnet River Bridge werd vanaf 19 augustus 2013 een tol van $ 0.10 geheven. Hier was veel oppositie tegen, en de tolheffing is op 20 juni 2014 geschrapt.[1][2][3]

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen gegevens van de State Route 24 bekend.

Referenties