State Route 254 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 254.svg
SR-254 CA map.png
SR-254
Begin Philipsville
Einde Stafford
Lengte 32 mi
Lengte 51 km
Route

Afslagsymbool.svg US 101.svg

Centrum.svg Philipsville

Centrum.svg Miranda

Centrum.svg Myers Flat

Centrum.svg Weott

Centrum.svg Redcrest

Afslagsymbool.svg US 101.svg

De State Route 254 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in Northern California. De weg vormt een secundaire route parallel aan de US 101 tussen Philipsville en Stafford over 51 kilometer lengte.

Routebeschrijving

De weg begint ten zuiden van Philipsville op de US 101. De weg voert eerst door het smalle en bochtige dal van de South Fork Eel River. De plaatsen op de route zijn erg klein. Men kruist ook geen belangrijke zijwegen. De weg verloopt door het Humboldt Redwoods State Park. De US 101 die met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen is uitgerust, loopt veelal op korte afstand parallel aan de State Route 254. Vlak voor Stafford eindigt de weg weer op de US 101.

Geschiedenis

De weg heet ook wel de Avenue of the Giants en is de historische route van de US 101. De Avenue of the Giants heet zo vanwege de grote redwoodbomen. De route kent enkele 'Drive-Through Trees', waar men met een auto door de boom kan rijden. De weg was als de US 101 genummerd tot 1960, toen een nieuw vierstrooks tracé parallel aan de oude route opende. De State Route 254 heeft sindsdien voornamelijk nog een toeristische functie.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden veelal 400 tot 800 voertuigen over de weg.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.