State Route 255 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-255
Begin Eureka
Einde Arcata
Lengte 9 mi
Lengte 14 km
Route

Eureka

Samoa

Manila

Arcata

De State Route 255 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een korte verbinding tussen Eureka en Arcata in Northern California en is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 255 begint in Eureka, een regionaal centrum aan de Pacifische kust. Men kruist in het centrum de US 101. Via drie bruggen steekt men de Arcata Bay over, waarna de weg over een smalle landtong langs de Pacifische Oceaan loopt. Het terrein is hier vlak. De weg loopt rond de Arcata Bay en eindigt in het stadje Arcata op de US 101.

Geschiedenis

De weg verloopt naar het Samoa Peninsula, dat oorspronkelijk alleen via veerdienst, of omweg via Arcata bereikt kon worden. De bruggen over de Arcata Bay openden in 1971 voor het verkeer. Een klein deel van de route is al in of voor de jaren '80 naar 2x2 rijstroken verbreed in Arcata. De rijbaan richting Arcata is in 2012 echter versmald naar één rijstrook.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 9.600 voertuigen in het centrum van Eureka en 7.000 voertuigen over de bruggen over de Arcata Bay. In Arcata rijden 8.000 tot 15.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.