State Route 26 in Wisconsin

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WIS 26.svg
SR-26 WI map.png
SR-26
Begin Janesville
Einde Oshkosh
Lengte 98 mi
Lengte 158 km
Route

Centrum.svg Janesville I-90.svg

Centrum.svg Milton


freeway

Afslagsymbool.svg Fort Atkinson

Afslagsymbool.svg Fort Atkinson

Afslagsymbool.svg Fort Atkinson US 12.svg

Afslagsymbool.svg Fort Atkinson

Afslagsymbool.svg Jefferson

Afslagsymbool.svg Jefferson US 18.svg

Afslagsymbool.svg Jefferson


Centrum.svg Johnson Creek I-94.svg


freeway

Afslagsymbool.svg Watertown

Afslagsymbool.svg Watertown

Knooppuntsymbool.svg WIS 16.svg


Centrum.svg Juneau

Centrum.svg Waupun US 151.svg

Centrum.svg Rosendale

Centrum.svg Oshkosh I-41.svg

De State Route 26 is een State Route in de Amerikaanse staat Wisconsin. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Janesville naar Oshkosh door het zuiden en midden van de staat. Enkele delen zijn aangelegd als een freeway. De route is 158 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 26 bij Watertown.

State Route 26 begint in de zuidelijke stad Janesville, waar een aansluiting op de Interstate 90 is. De weg voert noordoostwaarts en is een 2x2 divided highway langs Milton en verder tot de bypass van Fort Atkinson. De bypass van Fort Atkinson is een freeway met 2x2 rijstroken en gaat over in de bypass van Jefferson, die ook een freeway is. Dit stuk snelweg is 20 kilometer lang. Daarna is de weg een 2x2 divided highway en passeert langs Johnson Creek, waar een aansluiting op de Interstate 94 is.

Men bereikt daarna het stadje Watertown, waar de State Route 26 de westelijke bypass van vormt. Dit is deels een freeway. Noordelijker is de weg enkelbaans en passeert door dunner bevolkt platteland tot Waupun, waar een korte dubbelnummering met de US 151 is, die deels een freeway is. Noordelijker verloopt de State Route 26 als enkelbaans weg over het platteland naar de Interstate 41 bij Oshkosh.

Geschiedenis

De State Route 26 is op zich nooit een belangrijke doorgaande weg geweest, maar er liggen wel enkele grotere plaatsen op de route, Fort Atkinson, Jefferson, Watertown en Waupun, waar rondwegen zijn aangelegd. In de jaren '90 is de bypass van Fort Atkinson als een super two aangelegd, die in 2010-2011 is verdubbeld naar een freeway. De bypass van Jefferson is direct als freeway aangelegd en in 2010 opengesteld. In 2011 opende de bypass van Watertown, ook als freeway. Hiermee werd de enkelbaans State Route 26 in korte tijd voorzien van aardig wat kilometers freeway. In 2014 opende een 2x2 divided highway tussen Milton en Fort Atkinson.[1] In 2015 is het laatste deel tussen Watertown en de State Route 60 ten zuiden van Juneau verdubbeld naar 2x2 rijstroken.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 19.000 voertuigen tussen Janesville en Milton en 9.000 voertuigen tussen Milton en Fort Atkinson. De snelweg rond Fort Atkinson verwerkt 8.000 voertuigen en de snelweg rond Jefferson 13.000 voertuigen. Noordelijk van I-94 reden circa 8.000 voertuigen op de bypass van Watertown.[2]

Referenties