State Route 275 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-275
Begin West Sacramento
Einde Sacramento
Lengte 2 mi
Lengte 3 km
Route

West Sacramento

Sacramento

De State Route 275 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in de hoofdstad Sacramento. De weg is 3 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 275 sluit met een knooppunt aan op de US 50 in West Sacramento, waarbij men alleen ongelijkvloers van en naar San Francisco kan. De weg wordt dan een gelijkvloerse urban arterial met 2x2 rijstroken en voert langs Raley Field, een baseballstadion. Via de imposante Tower Bridge steekt men de Sacramento River over, waarna de weg over de Interstate 5 gaat. De weg eindigt dan recht voor het California State Capitol.

Geschiedenis

In 1911 opende de eerste brug over de Sacramento River op deze locatie, maar bleek al snel onvoldoende voor het toegenomen verkeer. Tussen 1933 en 1935 is de Tower Bridge aangelegd, een vierstrooks hefbrug. De brug was oorspronkelijk zilver geverfd, maar werd in 1976 naar het herkenbare goud geverfd. Het is de bekendste brug van Sacramento.

De State Route 275 was oorspronkelijk ongelijkvloers vanaf de US 50 tot de Tower Bridge, met een krappe trompetaansluiting met Capitol Avenue in West Sacramento. De omgeving van de weg was industrieel in karakter. Men wilde dit gebied revitaliseren en een nieuwe honkbalstadion bouwen. Het stadion opende in 2000 en de State Route 275 is voorzien van verkeerslichten in 2007 en 2011. De gewenste herontwikkeling van het gebied heeft echter maar gedeeltelijk plaatsgevonden. Het grootste deel bestaat uit braakliggend terrein en parkeerplaatsen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 10.000 tot 16.000 voertuigen over de State Route 275.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.