State Route 27 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-27
Begin Topanga Beach
Einde Chatsworth
Lengte 20 mi
Lengte 32 km
Route

Topanga Beach

Topanga

Los Angeles

De State Route 27 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door het westen van Los Angeles, vanaf Topanga Beach tot Chatsworth. De State Route 27 is 32 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 27 begint op een kruispunt met de State Route 1 direct aan het strand van Topanga Beach. De State Route 27 is daarna een enkelbaans weg door de dunbebouwde Topanga Canyon. De gehele route heet ook de Topanga Canyon Boulevard. Het hoogste punt van de weg ligt op circa 450 meter hoogte. Daarna verloopt de State Route 27 als urban arterial door het westen van de San Fernando Valley. Het is grotendeels een zevenstrooks weg met center turn lane, maar weinig delen hebben gescheiden rijbanen. De weg kruist de US 101 en eindigt op de State Route 118.

Geschiedenis

De State Route 27 is van oudsher een belangrijke route door de San Fernando Valley. Het is één van de weinige wegen door de Santa Monica Mountains. De San Fernando Valley is vanaf de jaren '50 in hoog tempo volgebouwd, waardoor dit deel van de route stedelijk in karakter is geworden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 17.000 voertuigen op het enkelbaans deel door de Topanga Canyon. Het stedelijke deel door de San Fernando Valley verwerkt overwegend 30.000 tot 40.000 voertuigen per dag, met een piek van 60.000 voertuigen bij de aansluiting met de US 101.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.