State Route 28 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-28
Begin Tahoe City
Einde Crystal Bay
Lengte 11 mi
Lengte 18 km
Route

Tahoe City

Carnelian Bay

Tahoe Vista

Kings Beach

Nevada

De State Route 28 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een route langs de noordkant van het Lake Tahoe en is 18 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 28 begint in Tahoe City op de State Route 89. De weg voert in noordoostelijke richting langs de noordkant van het op 1.900 meter hoogte gelegen Lake Tahoe. De bergen in de directe omgeving zijn circa 2.600 meter hoog. Er zijn veel vakantiehuizen langs Lake Tahoe, waardoor de weg een enigszins verstedelijkte indruk maakt. Vanwege de dichte bebossing is het meer vanaf de weg niet altijd zichtbaar. Na Kings Beach volgt de grens met Nevada, waarna de State Route 28 in Nevada verder gaat naar Incline Village en Reno.

Geschiedenis

Lake Tahoe is het grootste bergmeer in Noord-Amerika en is een belangrijke toeristische bestemming in California en Nevada. De eerste Europeanen die Lake Tahoe zagen was de expeditie van John Fremont in 1844. Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal huizen en vakantiewoningen rond Lake Tahoe sterk toe. Aan de kant van Nevada zijn casino's gebouwd. In 1960 woonden amper 10.000 mensen rond Lake Tahoe, vanaf 1980 waren dat er meer dan 50.000.

Verkeersintensiteiten

De omgeving van de State Route 28 kent veel woningen en vakantiehuizen, plus veel toeristen. De weg is daarom relatief intensief bereden met veelal 11.000 tot 17.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.