State Route 2 in Alaska

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alaska 2 shield.svg
SR-2 AK map.png
SR-2
Begin Tanana
Einde Tok
Lengte 502 mi
Lengte 808 km
Route

Centrum.svg Tanana

Centrum.svg Manley Hot Springs

Centrum.svg Livengood Alaska 11 shield.svg

Centrum.svg Fox Alaska 6 shield.svg

Centrum.svg Fairbanks Alaska 3 shield.svg

Centrum.svg North Pole

Centrum.svg Delta Junction Alaska 4 shield.svg

Centrum.svg Tok Alaska 1 shield.svg

Flag of Canada.svg Alaska Highway

De State Route 2 is een state route in de Amerikaanse staat Alaska. De weg vormt een verbinding tussen Tanana, Fairbanks en de grens met Canada. De route ten zuidoosten van Fairbanks is onderdeel van de Alaska Highway. De State Route 2 is 808 kilometer lang.

Routebeschrijving

Elliott Highway

De State Route 2 begint op de oever van de Yukon River nabij het gehucht Tanana en voert vanaf hier oostwaarts als slecht uitgebouwde gravelweg naar het bijna 60 kilometer oostelijker gelegen gehucht Manley Hot Spings, gelegen aan de Tanana River. De weg voert daarna 120 kilometer naar het oosten door onbevolkte wildernis. In de omgeving zijn lage bergruggen tot circa 1.300 meter. Dit deel tot Livengood is onverhard. Nabij het gehucht Livengood sluit de Elliot Highway aan op de State Route 11, de Dalton Highway naar het noorden.

Vanaf Livengood draait de weg naar het zuidoosten en voert door een laag gebergte. De weg is vaak vrij bochtig, maar er rijdt vrijwel geen verkeer. Vanaf Livengood is de weg geasfalteerd. In Fox, even ten noorden van de stad Fairbanks, sluit de State Route 6 aan.

Steese Highway

Vanaf Fox tot Fairbanks heet de weg de Steese Highway. Dit deel van de weg telt grotendeels 2x2 rijstroken en is een divided highway. De weg loopt dan langs het centrum van de stad Fairbanks en sluit er aan op de State Route 3 via een ongelijkvloerse aansluiting.

Richardson Highway

Van Fairbanks tot Delta Junction heet de weg de Richardson Highway, die verder zuidwaarts naar de kust bij Valdez loopt. Het eerste deel bij Fairbanks is nog een 2x2 divided highway, maar verder naar het zuidoosten is de weg enkelbaans. De weg voert door wildernis door het dal van de Tanana River. Af en toe ligt er een dorpje op de route. Bij Delta Junction slaat de Richardson Highway zuidwaarts af en volgt de State Route 4 richting het zuiden.

Alaska Highway

Vanaf Delta Junction is de State Route 2 een onderdeel van de Alaska Highway. De weg loopt langs een bergketen met gletsjers, maar blijft zelf in relatief vlak gebied. Men bereikt dan het dorp Tok, waar de State Route 1 uit Anchorage eindigt. Vanaf Tok voert de weg verder zuidoostwaarts door zeer afgelegen gebied. De meeste dorpen op de route bestaan uit slechts een paar huizen. Men bereikt uiteindelijk de grens met Canada, met Yukon. De Alaska Highway gaat dan verder zuidoostwaarts naar Whitehorse.

Geschiedenis

De Alaska Highway tussen Tok en Delta Junction.

De Alaska Highway tussen Delta Junction en de grens met Canada kwam in 1942 gereed en was de eerste wegverbinding naar de staat Alaska. De weg was toen 2.700 kilometer lang en loopt grotendeels in Canada.

De route tussen Fairbanks en Delta Junction was begin 20e eeuw van belang vanwege goudkoorts rond Fairbanks en de weg werd in 1910 bruikbaar gemaakt voor wagons en is vervolgens in de jaren '20 van de 20e eeuw geschikt gemaakt voor motorvoertuigen. Dit werd toen een tolweg. In de jaren '90 is de weg net buiten Fairbanks naar 2x2 rijstroken verbreed om Eielson Air Force Base beter te ontsluiten.

De Elliott Highway naar Manley Hot Springs kwam in 1959 gereed. Deze weg slaat af van de bekendere Dalton Highway en voert door afgelegen wildernis. In het gebied is geen telefoonontvangst en in de winter is de weg slecht berijdbaar. Van deze weg maakt nauwelijks verkeer gebruik.

Tussen juli 2014 en augustus 2016 is de weg 55 kilometer westwaarts verlengd tot de Yukon River bij Tanana. Deze verlenging als smalle en slecht uitgebouwde gravelweg opende op 29 augustus 2016 voor het verkeer.[1] De bouw kostte $ 13,7 miljoen. Om Tanana te bereiken moet men met een boot in de zomer of ice road in de winter de Tanana River oversteken.[2]

Toekomst

Al sinds de jaren '50 wordt een verbinding van Manley Hot Springs naar Nome overwogen. Nome ligt aan de westkust van Alaska, niet ver van Rusland en nog niet over de weg te bereiken. Tanana is het meest westelijke punt dat over de weg bereikt kan worden. Het ontbrekende deel is 750 kilometer lang. De aanleg is voortdurend uitgesteld vanwege de hoge kosten van enkele miljarden dollars en het zeer geringe gebruik van deze verbinding.[3]

Wel is als eerste fase in 2014-2016 een gravelweg aangelegd over 55 kilometer vanaf Manley Hot Springs tot vlak voor Tanana, bij de samenvloeiing van de Yukon en Tanana Rivers.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden slechts 40 voertuigen tussen Manley Hot Springs en de Dalton Highway bij Livengood. Het deel tussen Livengood en Fox telt zo'n 500 tot 1.200 voertuigen.

Het deel door Fairbanks telt maximaal 28.000 voertuigen per dag. Dagelijks steken 350 voertuigen de grens met Canada over. In Tok rijden 1.800 voertuigen. Buiten Tok rijden veelal 400 voertuigen per dag.[4]

Referenties

Hoofdwegen in Alaska

Alaska 1 shield.svgAlaska 2 shield.svgAlaska 3 shield.svgAlaska 4 shield.svgAlaska 5 shield.svgAlaska 6 shield.svgAlaska 7 shield.svgAlaska 8 shield.svgAlaska 9 shield.svgAlaska 10 shield.svgAlaska 11 shield.svgAlaska 98 shield.svg