State Route 2 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-2
Begin Hicksville
Einde Painesville
Lengte 227 mi
Lengte 366 km
Route

Indiana state line

Hicksville

Bryan

Stryker

Archbold

Wauseon

Delta

Swanton

Holland

Toledo

Anthony Wayne Bridge

Oregon

Bono

freeway

West Port Clinton

Port Clinton

East Port Clinton

Erie-Ottawa Regional Airport

Lakeside

Edison Bridge

Bay View

West Sandusky

Southwest Sandusky

South Sandusky

Sandusky

East Sandusky

Huron

Milan

Huron

Ruggles Beach

Vermillion

Jerusalem Road

Brownhelm

West Amherst

Amherst

Lorain

Rocky River

Lakewood

freeway

marina

45th Street

25th Street

Main Avenue Bridge

Downtown Cleveland

Cleveland Browns Stadium

9th Street

Cleveland Burke Lakefront Airport

Wickliffe

Willowick

Eastlake

Willoughby

Timberlake

Kirtland

Mentor

Headlands Beach State Park

Painesville

East Painesville

De State Route 2 of OH-2 is een state route in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een secundaire oost-westroute door het grootste gedeelte van noordelijk Ohio en doet onder meer de grote steden Toledo en Cleveland aan. Rondom Cleveland is de SR-2 een freeway. De route is zo'n 366 kilometer lang.

Routebeschrijving

Northwestern Ohio

De weg begint als secundaire hoofdweg in het noordwesten van Ohio, aan de grens met Indiana, niet ver van Hicksville. De weg loopt via talloze TOTSOs via de plaatsjes Bryan en Wauseon door plattelandsgebied richting het oosten, naar de stad Toledo. Een gedeelte van de route loopt parallel aan de dubbelnummering van de Interstate 80 en Interstate 90. In de regio Toled is de weg een belangrijke doorgaande route, die onder andere het vliegveld van Toledo met het centrum verbindt. De weg loopt door het centrum van Toledo en steekt daar de rivier de Maumee over. Na Toledo loopt de weg verder naar het oosten, parallel aan de kustlijn van Lake Erie. Vanaf Port Clinton is de weg een snelweg met 2x2 rijstroken. De grootste plaats tussen Toledo en Cleveland is Sandusky. Hier vormt de SR-2 een bypass omheen. De eerste voorstad van Cleveland is Amherst.

Cleveland

Amherst ligt 45 kilometer van het centrum van Cleveland. De weg voegt bij Lorain in op de Interstate 90, en loopt dan samen met de I-90, dwars door het centrum van Cleveland tot de oostkant van de agglomeratie, tot aan Euclid, waar de I-90 afslaat om een loop die wat meer landinwaarts ligt te volgen. De SR-2 vormt hier een individuele snelweg, met 2x3 rijstroken. De snelweg bedient hier de vele suburbs aan het Lake Erie. Hoe verder men van Cleveland komt, des te welvarender de suburbs worden. De SR-2 eindigt bij Painesville, waar de US 20 verder langs de oever van Lake Erie gaat.

Geschiedenis

De Main Avenue Bridge in Cleveland.

Cleveland Memorial Shoreway

De Cleveland Memorial Shoreway is de oudste snelweg van Cleveland. Het eerste deel is in de jaren '30 aangelegd als maatregel tegen de economische depressie. Het eerste deel van 6 kilometer lengte is toen aangelegd vanaf 9th Street tot 55th Street langs en ten oosten van downtown Cleveland en omvat ook een deel van de huidige Interstate 90. In 1939 opende de Main Avenue Bridge en werd de Shoreway westwaarts verlengd vanaf Downtown Cleveland. Dit project werd uitgevoerd door de Works Progress Administration, onderdeel van de 'New Deal' en was het grootste WPA-project in de Verenigde Staten.

Euclid - Painesville

In 1962-1963 werd het gedeelte van Euclid tot Painesville omgebouwd naar freeway.

Port Clinton - Lorain

Het westelijk deel van de State Route 2 is een freeway tot ruim ten westen van Cleveland. De snelweg begint al bij Port Clinton, ruim 80 kilometer ten westen van de I-90 bij Lorain. Dit omvat ook de bypass van Sandusky. De bypass van Sandusky is oorspronkelijk begin jaren '60 aangelegd als onderdeel van de US 6 in Ohio. In 1967 opende de SR-2 als freeway ten westen van Sandusky. In 1968 volgde het deel tussen Port Clinton en ten westen van Sandusky, inclusief de brug over de Sandusky Bay. In 1970 opende de bypass van Amherst voor het verkeer, aansluitend op de I-90 bij Lorain, tegenwoordig is dit de westelijkste suburb van Cleveland. In 1976 opende de snelweg van Ceylon tot Amherst en op 30 augustus 1990 opende het ontbrekende deel van Huron tot Ceylon, waarmee de State Route 2 freeway van Port Clinton tot de I-90 bij Lorain voltooid was.

Verkeersintensiteiten

Het snelweggedeelte ten westen van Cleveland telt maximaal 56.000 voertuigen per etmaal.

Referenties


Freeways in Cleveland