State Route 30 in South Carolina

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
South Carolina 30.png
SR-30 SC map.png
SC-30
Begin Charleston
Einde Charleston
Lengte 3 mi
Lengte 5 km
Route

Afslagsymbool.svg Folly Road

Afslagsymbool.svg2 Harbor View Road

Afslagsymbool.svg1 St. Andrew Boulevard

Afslagsymbool.svg Lockwood Drive

De State Route 30 of SC-30 is een state route in de Amerikaanse staat South Carolina. De weg staat ook wel bekend als de James Island Expressway en vormt een korte expressway in de stad Charleston van 5 kilometer lengte.

Routebeschrijving

De State Route 30 vormt een 5 kilometer lange autosnelweg tussen James Island en het centrum van Charleston. De SC-30 kent geen directe aansluitingen op andere autosnelwegen en heeft twee vaste bruggen over de Ashley River en een zijkanaal. De weg eindigt op het onderliggend wegennet van Charleston.

Geschiedenis

James Island begon in de jaren '50 te suburbaniseren toen de groei van de stad Charleston betekende dat de stad geen ruimte meer had voor uitbreidingen. De James Island Expressway werd al in de jaren '60 overwogen als tolweg, maar indertijd werd vastgesteld dat tol de bouw niet zou kunnen financieren. Later groeide het inwonertal van James Island flink wat tot congestie leidde, zeker omdat de andere bruggen over de Ashley River basculebruggen zijn. De State Route 30 had alleen vaste bruggen en is uiteindelijk op 4 september 1993 opengesteld voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 50.000 voertuigen van de State Route 30 gebruik.[1]

Referenties

  1. SCDOT Traffic Counts 2009-2017