State Route 3132 in Louisiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-3132
Begin Shreveport
Einde Shreveport
Lengte 10 mi
Lengte 16 km
Route

70th Street

Walker Road

Jewella Avenue

Linwood Avenue

Line Avenue

Bert Kouns Industrial Loop

Flournoy Lucas Road

De State Route 3132 is een state route en freeway in de Amerikaanse staat Louisiana. De snelweg vormt een zuidelijke ringweg van de noordelijke stad Shreveport en is 16 kilometer lang. De snelweg heet ook wel de Inner Loop Expressway.

Routebeschrijving

De State Route 3132 begint in het westen van Shreveport op een knooppunt met de Interstate 20, die westwaarts naar Dallas loopt en oostwaarts door het centrum van Shreveport. Op dit punt begint ook de Interstate 220, die de noordelijke randweg van Shreveport vormt. De snelweg verloopt door het westen en zuiden van Shreveport en telt over de gehele lengte 2x2 rijstroken met een brede middenberm. Het knooppunt met de Interstate 49 is een volledig stack. Iets oostelijker eindigt de snelweg op de Flournoy Lucas Road.

Geschiedenis

De Inner Loop werd in 1969 voor het eerst voorgesteld in het wegenprogramma van noordwest Louisiana. Wanneer de snelweg exact is aangelegd is niet duidelijk, het deel tussen de I-220 en Bert Kouns Industrial Loop is vermoedelijk begin- of midden jaren '80 aangelegd. Ter hoogte van Line Avenue ontbrak enige tijd de hoofdrijbaan, verkeer werd toen via de toe- en afritten geleid. Deze hoofdrijbaan is in de eerste helft van de jaren '90 aangelegd. Ook het het stackknooppunt met de I-49 circa 1990 opengesteld. In 2007 is de oostelijkste verlenging tot Flournoy Lucas Road opengesteld.

Toekomst

Het is gepland om de State Route 3132 oostwaarts verlengen, mogelijk als onderdeel van de Interstate 69 in Louisiana, zodat een volledige ringweg rond Shreveport ontstaat. In de eerste fase zal de snelweg tot de State Route 1 verlengd worden. Een tweede verlenging vereist een brug over de Red River. De ontbrekende schakel tot de I-20 bij Red Chute is circa 25 kilometer lang.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 45.000 voertuigen ten zuiden van I-20, iets stijgend naar 46.000 voertuigen ten westen van I-49 en 39.000 voertuigen ten oosten daarvan. Bij het huidige einde bij Flournoy Lucas Road rijden 46.000 voertuigen.[2]

Externe links

Referenties