State Route 32 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OH-32.svg
SR-32 OH map.png
SR-32
Begin Cincinnati
Einde Belpre
Lengte 183 mi
Lengte 294 km
Route

Centrum.svg Cincinnati I-275.svgUS 50.svg

Centrum.svg Batavia

Centrum.svg Williamsburg

Centrum.svg Bardwell US 68.svg

Centrum.svg Winchester US 62.svg

Centrum.svg Peebles

Centrum.svg Piketon US 23.svg

Centrum.svg Jackson US 35.svg

Centrum.svg Wellston

Centrum.svg Albany US 50.svg

Centrum.svg Athens US 33.svg

Centrum.svg Coolville

Centrum.svg Belpre US 50.svg

De State Route 32 of OH-32 is een state route in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een belangrijke oost-westroute door het zuiden van de staat, vanaf Cincinnati tot de grens met West Virginia bij Belpre, tegenover de stad Parkersburg. De weg is vrijwel volledig een 2x2 divided highway en heet ook wel de James A. Rhodes Appalachian Highway. OH-32 is 294 kilometer lang.

Routebeschrijving

OH-32 begint in het oosten van de stad Cincinnati op de US 50. De weg voert oostwaarts en is in eerste instantie een secundaire stadsweg door de oostelijke suburbs van de stad. Vanaf de aansluiting op de Interstate 275 is OH-32 een 2x2 divided highway. De weg voert oostwaarts door het heuvelachtige zuiden van Ohio. De eerste helft kent vrij veel weilanden, maar naar het oosten toe wordt het gebied dichtbebost. De weg is een afwisseling van ongelijkvloerse aansluitingen en gelijkvloerse kruispunten. Veel belangrijke kruispunten zijn ongelijkvloers, maar OH-32 is geen freeway. De weg voert voornamelijk langs kleine plaatsen en men kruist de nodige US Highways die noord-zuid verlopen in dit deel van Ohio. Vanaf Albany tot Belpre is OH-32 een lang stuk dubbelgenummerd met de US 50, waarbij de bypass van Athens een freeway is. Ten westen van Belpre slaat de US 50 af over de Ohio River als bypass van Parkersburg, West Virginia. OH-32 loopt dan nog een stukje verder door tot in Belpre, deels dubbelgenummerd met OH-7. Via de Parkersburg-Belpre Bridge steekt men dan de Ohio River naar Parkersburg over.

Geschiedenis

OH-32 ontstond in 1962 door de OH-74 om te nummeren, wat noodzakelijk was vanwege de bouw van de Interstate 74 ten westen van Cincinnati, conflicterende wegnummers zijn in Ohio niet toegestaan. OH-32 verliep in die tijd vanaf Cincinnati tot net voorbij Peebles.

De huidige weg is echter een geheel nieuwe weg, onderdeel van Corridor D van het Appalachian Development Highway System, wat ook de US 50 in West Virginia omvatte. Het deel westelijk van de Ohio River is echter grotendeels ten zuiden van de US 50 in Ohio aangelegd. Dit deel was enige tijd als OH-124 en OH-346 genummerd tussen Piketon en Albany.

De eerste nieuwe delen die als een 2x2 divided highway zijn aangelegd was tussen Cincinnati en Batavia in het westen en tussen Coolville en Belpre in het oosten, begin jaren '60. De bouw van de nieuwe weg tussen Batavia en Athens begon eind jaren '60. Het deel tussen Peebles en Albany is daarbij een geheel nieuwe route, zonder duidelijke voorgaande verbinding voor doorgaand verkeer. Rond 1970/1971 opende een lang tracé tussen Piketon en Albany voor het verkeer. Dit omvatte bijna 80 kilometer nieuwe 2x2 divided highway door een gebied waar voorheen geen snelle oost-westverbindingen waren.

Omstreeks 1972 opende het deel tussen Batavia en Williamsburg over 10 kilometer, rond 1973 opende een langer traject van Peebles tot Piketon van circa 40 kilometer. Rond 1980 opende een verlenging van ongeveer 23 kilometer tussen Williamsburg en Sardinia, en het ontbrekende deel tussen Sardinia en Peebles omstreeks 1982 over bijna 40 kilometer.

Begin jaren '70 openden korte stukjes 2x2 bij Albany en Athens. De freeway bypass van Athens opende circa 1979 voor het verkeer, gevolgd door een paar kilometer freeway ten oosten van Athens rond 1980. Eind jaren '80 is het deel tussen Albany en Athens naar 2x2 rijstroken verbreed. Circa 1998-1999 is het laatste deel tussen Athens en Coolville naar 2x2 rijstroken verbreed.

Sinds 1980 is OH-32 een veel beter uitgebouwde route voor oost-westverkeer vanaf Cincinnati richting Parkersburg dan de noordelijker verlopende US 50. Dit is één van de weinige gevallen waarbij een state route beter is uitgebouwd dan een US Highway in dezelfde corridor.[1]

Het knooppunt met I-275 aan de oostkant van Cincinnati was oorspronkelijk een klaverblad. Tussen 2013 en 2016 is dit omgebouwd tot klaverturbine, waarbij echter één afrit van I-275 naar OH-32 gelijkvloers is gemaakt.

Verkeersintensiteiten

Referenties