State Route 32 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-32
Begin Heber City
Einde Wanship
Lengte 29 mi
Lengte 47 km
Route

Heber City

Francis

Kamas

Oakley

Rockport

Wanship

De State Route 32 (SR-32) is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een regionale verbinding in het noordoosten van de staat, vanaf Heber City tot I-80 bij Wanship. De State Route 32 is 47 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 32 vormt een verbinding tussen hooggelegen agrarische valleien, vanaf de US 189 ten noorden van Heber City langs het stuwmeer van de Provo River via een aantal dorpen naar de Interstate 80 bij Wanship.

Geschiedenis

Het noordelijk deel tussen Kamas en Wanship werd al in 1910 een state highway, het was destijds onderdeel van de doorgaande wegverbinding van Salt Lake City naar Wyoming. In 1927 werd het nummer SR-35 ingevoerd vanaf Wanship zuidwaarts naar Tabiona. In 1933 werd de SR-151 toegevoegd als verbinding naar de toenmalige US 40 in Hailstone. Dit deel bestaat tegenwoordig niet meer omdat het stuwmeer van de Provo River er is gelegen.

Vanwege de landbouw in de hooggelegen valleien was de weg in de jaren '30 al verhard. Eind jaren '80 is het zuidelijk deel tussen Heber City en Francis verlegd naar hoger op de helling vanwege de aanleg van het stuwmeer in de Provo River. Tegenwoordig heeft de State Route 32 alleen nog een betekenis voor interlokaal verkeer tussen de dorpen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 3.000 voertuigen tussen Heber City en Francis, 5.400 voertuigen door Marion en 2.400 voertuigen tot I-80 bij Wanship.

Referenties


State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.