State Route 35 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-35
Begin Redwood Estates
Einde San Francisco
Lengte 54 mi
Lengte 87 km
Route

Redwood Estates

Saratoga

Woodside

Highlands

Hillsborough

Daly City

San Francisco

De State Route 35 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een toeristische route over de kam van de Santa Cruz Mountains ten zuiden van San Francisco. De weg staat ook wel bekend als Skyline Boulevard en is 87 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 35 begint bij Redwood Estates op een aansluiting met de State Route 17, de snelweg van Santa Cruz naar San Jose. De State Route 35 volgt een bochtige route door de beboste bergkam van de Santa Cruz Mountains. Op het grootste deel van de route is er geen bebouwing langs de weg. Men kruist slechts enkele oost-westroutes. Het hoogste punt van de weg loopt op meer dan 900 meter hoogte.

Vanaf San Mateo loopt de weg parallel aan de Interstate 280 tot bij South San Francisco. Daarna is de State Route 35 een urban arterial met 2x2 rijstroken tussen Daly City en San Francisco. Het deel in San Francisco wordt ook gevormd door Sloat Boulevard. In het zuiden van de stad eindigt de State Route 35 op de State Route 1.

Geschiedenis

Skyline Boulevard.

De weg was oorspronkelijk als de State Route 5 genummerd, maar is tijdens de grote hernummering van 1964 omgenummerd naar de State Route 35. De weg heeft voornamelijk een toeristische functie, behalve dicht bij San Francisco zelf. Het is één van de weinige wegen waar in de winter wel eens sneeuw valt, vanwege de grote hoogte voor regionale begrippen.

Verkeersintensiteiten

Het zuidelijkste deel van de State Route 35 is erg rustig met 200 tot 700 voertuigen per dag, stijgend naar circa 1.100 voertuigen op het middendeel. Dit traject heeft eigenlijk geen grote verkeersfunctie, nogal een contrast met de overbelaste wegen in lager gelegen gebieden. Het deel parallel aan de I-280 is meer stedelijk in karakter, met 12.000 tot 20.000 voertuigen per dag. Het noordelijkste deel in Daly City en San Francisco verwerkt 25.000 tot 32.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.