State Route 36 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-36
Begin Fortuna
Einde Susanville
Lengte 249 mi
Lengte 400 km
Route

Hydesville

Mad River

Red Bluff

Mineral

Chester

Westwood

Susanville

De State Route 36 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute vanaf Fortuna via Red Bluff naar Susanville in Northern California en is 400 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 36 begint nabij de Pacifische kust op een aansluiting met de US 101 ten zuiden van Fortuna. De weg voert oostwaarts door dunbevolkt berggebied. Het landschap wordt naar het oosten toe droger. De weg legt circa 180 kilometer af door dunbevolkt gebied tot Red Bluff. Er zijn amper kruisende wegen van belang en er liggen geen plaatsen groter dan een gehucht op de route. De bergen in de regio zijn maximaal 1.600 meter hoog, de weg zelf loopt over een circa 1.250 meter hoge bergpas.

Men bereikt dan het noordelijk deel van de Sacramento Valley, die een stuk droger is. De enige plaats van omvang is Red Bluff, tevens de grootste plaats op de route. Men kruist er de Interstate 5. De weg voert daarna verder door droog gebied en stijgt uiteindelijk de Sierra Nevada in. Ten oosten van Mineral voert de weg over een 1.750 meter hoge bergrug. Naar het noorden is Lassen Peak zichtbaar. De weg voert daarna langs de noordkant van het Lake Almanor, waar diverse kleine plaatsen aan liggen. De weg voert daarna over de 1.740 meter hoge Fredonyer Pass. Oostelijker daalt de weg langzaam naar Susanville, waar de State Route 36 op de US 395 eindigt.

Geschiedenis

De State Route 36 is van oudsher geen belangrijke doorgaande weg, maar omdat het veelal de enige doorgaande oost-westroute is, trekt de weg nog enig doorgaand verkeer. Het is een verbinding door de noordelijke Sierra Nevada.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 4.000 voertuigen dicht bij de US 101, maar dit daalt snel tot minder dan 1.000 voertuigen per dag. Een groot deel van de route verwerkt slechts 300 tot 500 voertuigen per dag tussen Fortuna en Red Bluff. Dit piekt op maximaal 19.000 voertuigen in Red Bluff. Oostelijker rijden 1.200 voertuigen tot Mineral en slechts 700 voertuigen ten oosten van Mineral. Langs het Lake Almanor rijdt wat meer verkeer, circa 2.900 tot 4.800 voertuigen per dag. Dit daalt weer naar 2.000 voertuigen verder tot Susanville.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.