State Route 371 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-371
Begin Aguanga
Einde Anza
Lengte 21 mi
Lengte 33 km
Route

Aguanga

Anza

De State Route 371 is een state route in de Amerikaanse staat California, gelegen in Southern California. De weg vormt een secundaire verbinding tussen Aguanga en Anza in Riverside County. De weg is 33 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 371 begint Aguanga, een klein dorp ten zuidoosten van Temecula. De weg voert in noordoostelijke richting door een gebied met veel verspreide huizen op grote agrarische percelen. De weg voert over een hoogvlakte op 1.200 meter hoogte, maar stijgt bij het eindpunt naar 1.450 meter bij Anza. De weg eindigt op de State Route 74.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk genummerd als de State Route 71, en is in 1974 omgenummerd tot de State Route 371. De State Route 71 is tegenwoordig een freeway van Corona naar Pomona. De weg zelf bedient geen plaatsen van belang en ligt nog enigszins buiten het stedelijk gebied van het Inland Empire. Het is wel een binnendoorroute vanaf de regio Temecula/Murietta naar de Coachella Valley. De route via de State Route 371 voert door minder bebouwd gebied dan de noordelijker gelegen State Route 74.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 7.000 voertuigen over de weg.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.