State Route 37 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-37
Begin Findlay
Einde McConnelsville
Lengte 174 mi
Lengte 280 km
Route

Findlay

Mt Blanchard

Forest

Marseilles

La Rue

Richwood

Magnetic Springs

Delaware

Sunbury

Johnstown

Alexandria


freeway

Alexandria

Granville South

Granville


Hebron

Lancaster

Bremen

Junction City

New Lexington

McConnelsville

De State Route 37 of OH-37 is een state route in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een vrij lange diagonale route door het midden van de staat, vanaf Findlay via Delaware naar McConnelsville. Het grootste deel van de route is secundair in karakter, maar een klein deel van 7 kilometer tussen Alexandria en Granville is onderdeel van de freeway van Columbus naar Newark. De totale route is 280 kilometer lang.

Routebeschrijving

OH-37 begint in Findlay, een kleine stad aan de Interstate 75. OH-37 volgt dan een secundaire route naar het stadje Delaware, ten westen van de snellere US 23. Dit deel voert door kleine dorpjes en is een reguliere tweestrooks weg. Tussen Delaware en Sunbury valt OH-37 samen met de US 36. Dit deel is een 2x2 divided highway en heeft een aansluitng op Interstate 71. Vanaf Subury voert de weg in zuidoostelijke richting waarbij de weilanden geleidelijk plaats maken voor bebossing. Tevens wordt het landschap wat heuvelachtiger.

Tussen Alexandria en Granville vormt OH-37 een onderdeel van de freeway van Columbus naar Newark. Ten westen van Alexandria is deze als OH-161 genummerd, ten oosten van Granville als OH-16. Na 7 kilometer slaat OH-37 van de freeway af en voert zuidwaarts naar Lancaster, daarbij de Interstate 70 kruisend.

Vanaf Lancaster voert OH-37 weer oostwaarts, over het dunner bevolkte platteland van zuidoostelijk Ohio. Dit gebied is heuvelachtig en sterk bebost. Er liggen enkele kleine dorpen op de route, de weg steekt de Muskingum River over en eindigt dan in het plaatsje McConnelsville.

Geschiedenis

De oorspronkelijke OH-37 verliep alleen van Lancaster naar Marietta in het zuidoosten van Ohio. In 1932 werd de route ver naar het noordwesten verlengd, tot aan Findlay, waarmee het bijna door de hele staat Ohio liep. In 1935 werd het deel tussen McConnelsville en Marietta echter omgenummerd tot OH-78.

Tussen Alexandria en Granville lift OH-37 7 kilometer mee op de vrij lange freeway van Columbus naar Newark, die parallel aan I-70 verloopt. Dit deel opende in juni 2010 voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Referenties