State Route 39 in Louisiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-39
Begin New Orleans
Einde Pointe à la Hache
Lengte 54 mi
Lengte 87 km
Route

New Orleans

Chalmette

Poydras

Pointe à la Hache

De State Route 39 of State Highway 39 (LA 39) is een state route in de Amerikaanse staat Louisiana. De weg vormt een noord-zuidroute over de oostoever van de Mississippi River vanaf New Orleans tot Pointe à la Hache. De LA 39 is 87 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Claiborne Avenue Bridge over het Industrial Canal.

LA 39 begint in New Orleans op een aansluiting op de Interstate 10 en voert dan oostwaarts als Claiborne Avenue, één van de belangrijkste stadswegen van de stad. De weg steekt dan het Industrial Canal over via de Claiborne Avenue Bridge, een grote hefbrug. Claiborne Avenue vormt in eerste instantie een urban arterial met 2x2 rijstroken, oostelijk van de suburb Chalmette wordt de weg meer een semi-stedelijke 2x2 divided highway die een aantal suburbs langs de Mississippi River bypasst. Dit traject verloopt ook parallel aan de State Highway 46 tot Poydras.

Bij Poydras kruisen LA 39 en LA 46 elkaar. De State Highway 39 vormt hierna een meer secundaire weg langs de Mississippi River. Dit deel is enkelbaans en voert over een dijk langs de rivier in zuidelijke richting. In dit gebied zijn geen brugverbindingen over de Mississippi meer. Naar het oosten liggen uitgestrekte moerasgebieden en wetlands. Er liggen geen echte plaatsen meer op de route en ook niet zoveel verspreide bebouwing. De weg loopt dood bij Pointe à la Hache.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk een onderdeel van de State Highway 1, deze verliep in de jaren '30 verder langs de Mississippi River tot Fort St. Philip.[1] Deze weg was destijds tot Pointe à la Hache geasfalteerd en verder stroomafwaarts niet meer. Bij de hernummering van 1955 werd dit de State Highway 39, maar niet verder dan Pointe à la Hache. De weg verder naar Fort St. Philip is in onbruik geraakt en tegenwoordig niet meer over land te bereiken.

In 1957 opende de Claiborne Avenue Bridge over het Industrial Canal.[2] Dit is een grote hefbrug die Claiborne Avenue verlengde tot in de Lower Ninth Ward van New Orleans. De brug was vanaf 29 augustus 2005 tot begin 2006 buiten gebruik na de grote overstromingen na Hurricane Katrina. De Lower Ninth Ward was bijna volledig overstroomd en deels ook fysiek vernietigd door de kracht van het instromende water. De weg werd afgesloten, pas vanaf 2007 begon de Lower Ninth Ward weer herbouwd te worden. Ook tegenwoordig zijn grote delen van het gebied nog onbebouwd.

In de jaren '70 of begin jaren '80 is het 2x2 deel tussen Chalmette en Poydras aangelegd als bypass van de buitenste suburbs van St. Bernard Parish.[3][4]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 48.000 voertuigen vanaf I-10, de intensiteiten dalen iets naar 44.000 voertuigen op de Claiborne Avenue Bridge over het Industrial Canal en daarna 36.000 voertuigen tot in Chalmette. Buiten de suburbs van New Orleans dalen de intensiteiten tot onder de 2.000 voertuigen per dag. Bij het einde van de weg rijden slechts 200 voertuigen per dag.[5]

Referenties

  1. 1930 State Highway Map
  2. Claiborne Avenue Bridge | bridgehunter.com
  3. 1975 State Highway Map
  4. 1984 Google Earth satellite image
  5. LADOTD Estimated Annual Average Daily Traffic