State Route 3 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-3
Begin Peanut
Einde Yreka
Lengte 146 mi
Lengte 236 km
Route

Hayfork

Douglas City

Weaverville

Coffee Creek

Etna

Fort Jones

Yreka

De State Route 3 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door Northern California, vanaf nabij Peanut tot Yreka. De State Route 3 is 236 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint nabij het gehucht Peanut op de State Route 36, halverwege Eureka en Red Bluff. De weg voert noordwaarts door de bergen van Northern California. De State Route 3 passeert door dunbevolkt gebied, de meeste plaatsen op de route zijn erg klein. Men kruist ook nauwelijks wegen van enig belang. Het terrein is zeer bergachtig, met veel hoogteverschillen. De State Route 3 passeert over enkele bergpassen, waarvan de hoogste bijna 1.700 meter hoog is. De hoogste berg in de regio is de 2.741 meter hoge Thompson Peak. De weg voert ook langs het stuwmeer van de rivier de Trinity. De weg eindigt in Yreka, tevens de grootste plaats op de route, op de Interstate 5, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de grens met de staat Oregon.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk onder meerdere nummers bekend, de State Route 3 kwam tijdens de grote hernummering van 1964 tot stand. Tussen 1957 en 1962 is de Trinity Dam aangelegd halverwege de route. De State Route 3 is hiervoor verlegd over een hogere route boven de waterspiegel van het Trinity Lake. De State Route 3 is altijd een secundaire route geweest, er liggen geen grotere plaatsen op de route, alleen eindpunt Yreka heeft enig regionaal belang.

Verkeersintensiteiten

Grote delen van de route verwerken slechts 200 tot 500 voertuigen per dag, alleen bij sommige plaatsen liggen de intensiteiten wat hoger, zoals 3.700 voertuigen in Weaverville en 9.400 voertuigen in Yreka.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.