State Route 3 in Connecticut

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Connecticut Highway 3.svg
SR-3 CT map.png
SR-3
Begin Middletown
Einde Hartford
Lengte 14 mi
Lengte 23 km
Route

Centrum.svg Middletown

Centrum.svg Wethersfield


Knooppuntsymbool.svg I-91.svg → New Haven / Hartford

Afslagsymbool.svg Glastonbury

Knooppuntsymbool.svg Connecticut Highway 2.svg → Hartford / Norwich

De State Route 3 of SR-3 is een State Route in de Amerikaanse staat Connecticut. De weg vormt een korte noord-zuidroute in het midden van de staat, tussen Middletown en East Hartford. Een gedeelte van de route is een snelweg. De totale route is 23 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in Middletown, een suburb ten zuiden van Hartford, en loopt dan als de secundaire Shunpike Road naar het noorden en kruist onder andere de SR-9 en de I-91. Vanaf de voorstad Wethersfield vormt de SR-3 een snelweg, kruist de I-91 en de rivier de Connecticut. Er zijn dan 2x2 rijstroken beschikbaar. Al na een paar kilometer eindigt de snelweg op de SR-2, de langere snelweg vanaf Hartford naar Norwich.

Geschiedenis

Het snelwegdeel is maar 3 kilometer lang en bestaat voornamelijk uit de William H. Putnam Memorial Bridge, die in januari 1959 werd opengesteld, en de I-91 met de State Route 2 verbond. De aansluitingen met de I-91 en SR-2 waren echter substandaard en niet volledig ongelijkvloers. Begin jaren 60 werd het knooppunt met de I-91 geopend, dat in 1994 verder gemoderniseerd werd. Eind jaren 80 opende het knooppunt met de SR-2.

De William H. Putnam Memorial Bridge was later voorzien als onderdeel van de I-491, die het zuidoostelijk deel van een volledige ringweg van Hartford had moeten worden. Deze snelweg is nooit aangelegd en kwam nooit verder dan de planfase.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 57.000 voertuigen over het snelwegdeel.[1]

Referenties

Expressways in Hartford

Interstate 84Interstate 91Interstate 291Interstate 384Interstate 691

SR-2SR-3SR-9SR-72Connecticut Highway 15.svg