State Route 431 in Indiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-431
Begin Indianapolis
Einde Carmel
Lengte 12 mi
Lengte 19 km
Route

→ Indianapolis Beltway

96th Street

106th Street

116th Street

Carmel Drive

126th Street

Main Street

Smokey Row Road

→ South Bend

De State Route 431, ook wel bekend als de Keystone Parkway is een voormalige state route en parkway in de Amerikaanse staat Indiana. De weg is grotendeels een freeway door de noordelijke voorsteden van Indianapolis. De route bestond uit twee delen en is in totaal 32 kilometer lang.

Routebeschrijving

Zuidelijk deel

Het zuidelijke deel is een stadsweg tussen Greenwood en Indianapolis, in het zuiden van de agglomeratie. Dit deel begint- en eindigt op de US 31 en wordt gevormd door Madison Avenue, grotendeels een vijfstrooks stadsweg met een center turn lane. Dit deel voert volledig door bebouwd gebied met verkeerslichten.

Noordelijk deel

Het noordelijke deel heet de Keystone Parkway en verloopt vanaf de Interstate 465 aan de noordkant van Indianapolis tot de US 31. Dit deel ontsluit de noordelijke voorstad Carmel. De snelweg telt 2x2 rijstroken, maar heeft nog een verkeerslicht direct ten noorden van de I-465. De rest is ongelijkvloers en kruist de het stedelijke wegennet telkens onderlangs, elke keer met een aansluiting met een ovale rotonde.

Geschiedenis

De State Route 431 vormde oorspronkelijk een noord-zuidroute door de regio Indianapolis. Het nummer State Route 431 werd in 2007 geschrapt en de route werd in Carmel overgedragen aan de gemeente. De gemeente Carmel heeft de weg vervolgens bijna gehele omgebouwd tot de-facto freeway door de aanleg van zes ongelijkvloerse aansluitingen in de periode 2009-2010. Dit is één van de weinige gemeentelijke snelwegen die recent in de Verenigde Staten zijn aangelegd.

Referenties