State Route 43 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-43
Begin Taft
Einde Selma
Lengte 98 mi
Lengte 158 km
Route

Calders Corner

Shafter

Wasco

Corcoran

Hanford

Selma

De State Route 43 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door de San Joaquin Valley, vanaf Taft tot Selma en is 158 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 43 begint nabij Taft op een kruispunt met de State Route 119 en voert noordwaarts door de vlakke agrarische San Joaquin Valley. De weg loopt op enige afstand parallel aan de State Route 99 die de grote steden in de vallei aandoet. De State Route 43 passeert net ten westen van Bakersfield langs, en via de regionale stadjes Wasco en Hanford. Men passeert ook langs Corcoran, bekend van de gevangenis. De State Route 43 is vrijwel geheel een enkelbaans weg. De State Route 43 eindigt bij Selma op de State Route 99.

Geschiedenis

De huidige State Route 43 kwam in 1964 tot stand tijdens de grote hernummering van wegen in California. De weg is in de loop der jaren maar weinig opgewaardeerd.

Verkeersintensiteiten

De State Route 43 telt overwegend 6.000 tot 7.000 voertuigen per dag buiten de grotere plaatsen. In plaatsen als Shafter, Wasco en Hanford rijden veelal 10.000 tot 15.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.