State Route 44 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 44.svg
SR-44 CA map.png
SR-44
Begin Redding
Einde Susanville
Lengte 107 mi
Lengte 172 km
Route

Centrum.svg Redding California 273.svgCalifornia 299.svg

Afslagsymbool.svg Sundial Bridge Drive

Brug.svg Sacramento River

Knooppuntsymbool.svg I-5.svg

Afslagsymbool.svg Dana Drive

Afslagsymbool.svg Victor Avenue

Afslagsymbool.svg Shasta View Drive

Afslagsymbool.svg Old Oregon Trail

Centrum.svg Old Station California 89.svg

Centrum.svg Susanville California 36.svg

De State Route 44 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een oost-westroute door de Cascades in Northern California, vanaf Redding tot Susanville. De State Route 44 is 172 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 44 begint in Redding, de grootste stad op de route en één van de grotere plaatsen in het noorden van California. De State Route 44 is een korte freeway met 2x2 rijstroken in Redding. Men steekt de Sacramento River over en kruist de Interstate 5 met een klaverturbine. Aan de rand van Redding versmalt de weg naar enkelbaans en voert dan de Cascades in.

De State Route 44 voert richting Lassen Peak, een prominente vulkaan die al van verre zichtbaar is. De weg voert over de noordflank van de berg en stijgt naar circa 1.800 meter hoogte. Ten noorden van Lassen Peak tot Old Station is een dubbelnummering met de State Route 89. Oostelijk daarvan voert de weg over een hoogvlakte met enkele vulkanen. De weg buigt naar het zuidoosten af en eindigt ten westen van Susanville op de State Route 36.

Geschiedenis

De State Route 44 is een belangrijke weg voor het toerisme, het is de snelste route vanaf de Interstate 5 naar de omgeving van Lassen Peak. Het oostelijk deel van de route heeft wat minder doorgaand belang, maar het is wel de kortste route van Redding naar Susanville.

Redding Freeway

In 1965 opende het stuk freeway tussen het centrum van Redding en het knooppunt met I-5. In 1968 werd dit verlengd tot de oostkant van Redding. In 2010 is de State Route 44 gereconstrueerd, en daarbij is de brug over de Sacramento River volledig vervangen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 52.000 voertuigen tussen het centrum van Redding en de I-5 en 47.000 voertuigen ten oosten daarvan, wat daalt naar 16.000 voertuigen aan de rand van Redding. Het deel verder tot de omgeving van Lassen Peak telt zo'n 3.500 voertuigen per dag. Het oostelijk deel tot nabij Susanville telt 1.500 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.