State Route 44 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-44
Begin Waynesburg
Einde Painesville
Lengte 81 mi
Lengte 131 km
Route

Waynesburg

East Canton

Louisville

Randolph

Rootstown

Ravenna

Shalersvilel

Mantua

Chardon

South Painesville

Painesville

Headlands Beach State Park

De State Route 44 of OH-44 is een state route in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een noord-zuidroute door het noordoosten van de staat, vanaf Waynesburg tot aan het Headlands Beach State Park in Painesville, onderdeel van de agglomeratie Cleveland. In Painesville is de SR-44 een korte freeway. De totale route is 131 kilometer lang.

Routebeschrijving

Waynesburg is een dorp ten zuidoosten van de stad Canton. De State Route 44 voert noordwaarts, op enige afstand parallel aan de Interstate 77. De weg passeert ten oosten van Canton en Akron langs. De grootste plaats op de route is Ravenna. De State Route 44 voert ook net ten oosten van het stedelijk gebied van Cleveland langs. Men kruist er drie Interstate Highways, de I-76, I-80 en I-90. Het deel vanaf de I-90 tot de State Route 2 in Painesville is een korte freeway van 6 kilometer lengte. De snelweg telt 2x2 rijstroken en ligt deels verdiept. Het knooppunt met de SR-2 is een half stack. Daarna is de State Route 44 1 kilometer met de SR-2 dubbelgenummerd naar het westen, en vormt dan de toegangsweg naar het Headlands Beach State Park aan het Lake Erie. Hier eindigt de State Route 44.

Geschiedenis

De State Route 44 is overwegend een secundaire route over het platteland en verbindt dorpen met elkaar, evenals het stadje Ravenna. Het belangrijkste deel is nabij het Lake Erie, waar de State Route 44 een korte freeway door Painesville is, en de toegang is naar het Headlands Beach State Park, één van de bestbezochte stranden van Ohio. De State Route 44 werd in 1924 gecreëerd.

Circa 1956 opende de rondweg van Ravenna voor het verkeer. Rond 1963-1964 is de snelweg langs Painesville aangelegd. Kort daarna, circa 1965, is een nieuwe route vanaf I-90 tot Chardon aangelegd, daarvoor verliep OH-44 iets oostelijker via Concord.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Freeways in Cleveland