State Route 45 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 45.svg
SR-45 CA map.png
SR-45
Begin Knights Landing
Einde Hamilton City
Lengte 70 mi
Lengte 113 km
Route

Centrum.svg Knights Landing California 113.svg

Centrum.svg Grimes

Centrum.svg Colusa California 20.svg

Centrum.svg Princeton

Centrum.svg Hamilton City California 32.svg

De State Route 45 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een noord-zuidroute door de Sacramento Valley van Knights Landing tot Hamilton City. De weg is 113 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 45/162 tussen Codora en Glenn.

De State Route 45 doorkruist een deel van de Sacramento Valley ten noorden van de Californische hoofdstad Sacramento en voert parallel aan de Sacramento River. De weg is een rustige enkelbaans weg door vlak en agrarisch gebied. De meeste plaatsen op de route zijn erg klein, alleen Colusa heeft iets van een centrumfunctie. De weg verloopt op ongeveer 15 kilometer afstand parallel aan de Interstate 5.

Geschiedenis

De State Route 45 heeft van oudsher een secundair belang, de oorspronkelijke doorgaande noord-zuidverbinding door de Sacramento Valley was de US 99, later State Route 99. De State Route 45 verloopt weliswaar direct langs de Sacramento River, maar doet geen plaatsen van omvang aan. De I-5 is later in de periode 1965-1973 parallel ten westen van de State Route 45 aangelegd als freeway en verwerkt het doorgaande verkeer door de regio.

Verkeersintensiteiten

Op de meeste delen van de State Route 45 rijden dagelijks 1.000 tot 2.000 voertuigen per dag, dippend op 500 voertuigen nabij Grimes en piekend op 6.900 voertuigen in Colusa.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.