State Route 45 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-45
Begin Bonanza
Einde Naples
Lengte 40 mi
Lengte 64 km
Route

Dragon Road

Naples

De State Route 45 (SR-45) is een state route in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een verbinding vanaf het achterland naar de regio Vernal en is 64 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Route 45 begint ten zuiden van het gehucht Bonanza op een kruising met Dragon Road, hier begint de verharde weg. De weg voert noordwestwaarts door woestijngebied, niet heel ver van de grens met Colorado. In het gebied zijn olie-installaties en mijnen, maar geen echte plaatsen. De State Route 45 steekt de Green River over een eindigt bij Naples op de US 40, net buiten Vernal.

Geschiedenis

Initieel was er sprake van een noord-zuidroute vanaf de US 40 bij Jensen tot het grensgebied met Colorado. Het zuidelijkste deel van de hedendaagse State Route 45 vormde daar het middendeel van. Het traject vanaf Naples zuidwaarts is in de jaren '70 door Uintah County aangelegd en werd later de State Route 45. De weg is vooral ontwikkeld ter ontsluiting van oliebronnen en een mijnbouwgebied, het is geen functionele doorgaande weg.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 200 voertuigen bij het zuidelijk einde, stijgend naar 2.000 voertuigen per dag halverwege, voornamelijk industrieel verkeer naar de olievelden. Vlak voor Naples rijden 4.000 voertuigen per dag.

Referenties


State routes in Utah



In vet state routes die langer dan 50 kilometer zijn.