State Route 46 in Louisiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Louisiana 46.svg
SR-46 LA map.png
SR-46
Begin New Orleans
Einde Shell Beach
Lengte 30 mi
Lengte 48 km
Route

Centrum.svg New Orleans I-10.svg

Centrum.svg Chalmette

Centrum.svg Meraux

Centrum.svg Poydras

Centrum.svg St. Bernard

Centrum.svg Shell Beach

De State Route 46 of State Highway 46 (LA 46) is een state route in de Amerikaanse staat Louisiana. De weg vormt een oost-westroute in de Mississippi River Delta, vanaf New Orleans tot Shell Beach. De State Highway 46 is 48 kilometer lang.

Routebeschrijving

De St. Claude Avenue Bridge over het Industrial Canal in New Orleans.

De State Highway 46 begint in New Orleans op een aansluiting met de Interstate 10 en verloopt dan door het grid van het oosten van de stad, via Elysian Fields Avenue en St. Claude Avenue. Deze wegen tellen 2x2 rijstroken met een betrekkelijk brede middenberm. Via een basculebrug steekt men het Industrial Canal over naar de oostelijke wijken van de stad. De weg gaat dan over in St. Bernard Parish en is een 2x2 urban arterial tot de suburb Chalmette. Hierna is de weg enkelbaans en voert door enkele kleinere suburbs langs de Mississippi River. De State Highway 39 verloopt hier parallel aan LA 46. Oostelijk van St. Bernard vormt LA 46 de doorgaande weg als 2x2 divided highway tot nabij Reggio. De weg voert daarna door een smalle strip ontwikkeld land, omringd door moerasgebieden en wetlands. De State Highway 46 eindigt dan bij Shell Beach als doodlopende weg.

Geschiedenis

De weg is al voor 1930 aangelegd als verharde weg op de oostoever van de Mississippi River tussen New Orleans en Reggio. De St. Claude Avenue Bridge over het Industrial Canal opende in 1919 als een gecombineerde weg/spoorbrug en werd later alleen een wegbrug.[1] Het deel tussen New Orleans en St. Bernard was vanaf 1921 als de State Highway 1 genummerd, en verder tot Regio als de State Highway 32. In 1955 werd het netwerk van state highways hernummerd, waarbij het nummer State Highway 46 van toepassing was op het oostelijk deel van de huidige route tussen Poydras en Shell Beach. Het deel tussen New Orleans en Poydras was als de State Highway 39 genummerd. Dit nummer werd later verplaatst naar een noordelijker route tussen New Orleans en Chalmette, en vervolgens naar een nieuwe bypass van de buitenste suburbs van New Orleans in St. Bernard Parish, waarschijnlijk in de jaren '70.[2][3]

Tijdens de overstromingen van New Orleans na Hurricane Katrina in 2005 stond nagenoeg de gehele route onder water. De St. Claude Avenue Bridge was één van de weinige droge punten in de omgeving en werd als vluchtplaats gebruikt. De State Highway 46 voert door de Ninth Ward van New Orleans dat één van de zwaarst getroffen delen was. Als onderdeel van een serie nieuwe hoogwaterbeschermingsmaatregelen is de ringdijk rond de suburbs in St. Bernard Parish verbeterd. De State Highway 46 kruist deze ringdijk ten oosten van St. Bernard, waar in 2011 een beweegbare coupure is aangelegd, met grote schuiven die de ringdijk kunnen sluiten.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 20.000 tot 30.000 voertuigen door New Orleans, dalend naar 10.000 voertuigen in de suburbs in St. Bernard Parish. Aan de rand van de stedelijke regio rijden nog slechts 2.500 voertuigen, nog verder dalend naar 1.500 voertuigen bij Shell Beach.[4]

Referenties

  1. St. Claude Avenue Bridge | bridgehunter.com
  2. 1960 State Highway Map
  3. 1975 State Highway Map
  4. LADOTD Estimated Annual Average Daily Traffic