State Route 47 in Louisiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-47
Begin Chalmette
Einde New Orleans
Lengte 16 mi
Lengte 25 km
Route

Chalmette

New Orleans

De State Route 47 of State Highway 47 (LA 47) is een state route in de Amerikaanse staat Louisiana. De weg vormt een route aan de oostkant van New Orleans, vanaf Chalmette met een haak via I-510 door het oosten van New Orleans. LA 47 is 25 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Highway 47 begint in de suburb Chalmette in St. Bernard Parish aan de oostkant van New Orleans. De weg telt 2x2 rijstroken en kruist de Intracoastal Waterway via de Green Bridge. Tussen Chalmette en het oosten van New Orleans voert de weg kortstondig door moerasgebied. LA 47 valt daarna samen met de Interstate 510 over de gehele lengte tussen de US 90 en de Interstate 10.

Men bereikt dan het Lake Pontchartrain, waar LA 47 abrupt naar het westen afslaat en Hayne Boulevard vormt, die direct langs de hoogwatermuur voert. De weg vormt hier een smalle vierstrooks weg. LA 47 eindigt op Downman Road, vlak voor de Seabrook Floodgate.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk vanaf 1921 als LA 61 genummerd en was de verbinding tussen LA 1 en LA 2, twee belangrijke invalswegen van New Orleans. Daarom was het vanaf het begin al een oostelijke bypass van New Orleans. Eind jaren '20 werd de weg daadwerkelijk aangelegd door het moeras ten noorden van Chalmette. In 1936 was de gehele weg geasfalteerd. In 1955 werd de weg hernummerd als LA 47. De weg werd in de jaren '60 verbeterd met de bouw van de Paris Road Bridge over de Intracoastal Waterway. Deze brug, ook wel bekend als de 'Green Bridge', is een vrij grote boogbrug over de waterweg. In de jaren '70 is ook het deel tussen Chalmette en de brug naar 2x2 rijstroken verbreed.

In 1992 opende de Interstate 510 over het deel van LA 61 tussen de US 90 en I-10. Beide routes waren vanaf dat moment dubbelgenummerd. De autosnelweg is rechtstreeks over de oude weg aangelegd. Onder het Road Transfer Program was opgenomen om Hayne Boulevard over te dragen aan de gemeente New Orleans, aangezien dit deel van de weg geen betekenis heeft voor doorgaand verkeer.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 18.000 voertuigen in Chalmette en 31.000 voertuigen over de Intracoastal Waterway tot aan I-510.[2]

Referenties

  1. ​Road Transfer Program | dotd.la.gov
  2. LADOTD Estimated Annual Average Daily Traffic