State Route 48 in Louisiana

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-48
Begin Norco
Einde Elmwood
Lengte 21 mi
Lengte 34 km
Route

Norco

New Sarpy

Destrehan

Kenner

Harahan

Elmwood

De State Route 48 of State Highway 48 (LA 48) is een state route in de Amerikaanse staat Louisiana. De weg vormt een oost-westroute over de oever van de Mississippi River tussen Norco en Elmwood, ten westen van New Orleans. LA 48 is 34 kilometer lang.

Routebeschrijving

De State Highway 48 begint in Norco op de US 61 en voert over Apple Street naar de Mississippi River. De weg voert dan langs de dijk van de Mississippi in oostelijke richting. Het landschap bestaat hier uit een afwisseling van woonwijken en grote industriële complexen. In Destrehan is een aansluiting op de Interstate 310. De weg voert geleidelijk het stedelijk gebied van New Orleans in en voert door de westelijke suburbs aan de Mississippi River. De weg wordt hier breder met 2x2 rijstroken en voert door Harahan tot aan de US 90 in Elmwood.

Geschiedenis

De weg ontstond begin 20e eeuw als onderdeel van de Jefferson Highway, een auto trail die in 1916 opgericht werd. Dit was de eerste wegverbinding van New Orleans naar de rest van het land. In 1921 werd de weg als LA 1 genummerd, gevolgd door de US 61 in 1926. Gedurende de jaren '30 werd de modernere Airline Highway aangelegd tussen New Orleans en Baton Rouge en werd de US 61 van LA 1 losgekoppeld. Daardoor had de weg in 1940 al geen betekenis meer voor doorgaand verkeer.

De weg werd in 1955 hernummerd als LA 48. De weg verliep oorspronkelijk westelijker dan Norco maar werd hier onderbroken door de Bonnet Carré Spillway, een hoogwateroverloop van de Mississippi River naar het Lake Pontchartrain. In de jaren '60 en '70 is het deel in Jefferson Parish naar 2x2 rijstroken verbreed, de suburbanisatie van dit gebied volgend. Elders is de weg niet verder opgewaardeerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden veelal 5.000 tot 7.000 voertuigen door het deel in St. Charles Parish tussen Norco en St. Rose. Het deel in Jefferson Parish is wat drukker vanwege de grootschaliger bebouwing, met 20.000 tot 33.000 voertuigen per dag.[1]

Referenties

  1. LADOTD Estimated Annual Average Daily Traffic