State Route 49 in California

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 49.svg
SR-49 CA map.png
SR-49
Begin Oakhurst
Einde Vinton
Lengte 295 mi
Lengte 475 km
Route

Centrum.svg Oakhurst California 41.svg

Centrum.svg Mariposa California 140.svg

Centrum.svg Coulterville California 132.svg

Centrum.svg Moccasin California 120.svg

Centrum.svg Sonora California 108.svg

Centrum.svg Angels Camp California 4.svg

Centrum.svg San Andreas California 12.svg

Centrum.svg Jackson California 88.svg

Centrum.svg Drytown California 16.svg

Centrum.svg Plymouth

Centrum.svg Diamond Springs

Centrum.svg Placerville US 50.svg

Centrum.svg Coloma

Centrum.svg Cool

Centrum.svg Auburn

Afslagsymbool.svg I-80.svg

Centrum.svg North Auburn

Centrum.svg Elders Corner

Grass Valley freeway

Afslagsymbool.svg McKnight Way

Afslagsymbool.svg Eric W. Rood Memorial Expressway California 20.svg

Afslagsymbool.svg Downtown Grass Valley California 174.svg

Afslagsymbool.svg Idaho-Maryland Road

Afslagsymbool.svg Glenbrook

Afslagsymbool.svg Town Talk

Afslagsymbool.svg Nevada City

Centrum.svg Nevada City California 20.svg

Centrum.svg Camptonville

Centrum.svg Sierra City

Centrum.svg Sierraville California 89.svg

Centrum.svg Loyalton

Centrum.svg Vinton California 70.svg

De State Route 49 is een state route in de Amerikaanse staat California. De weg vormt een vrij lange noord-zuidroute door de Sierra Nevada, vanaf Oakhurst tot Vinton, via Placerville en Auburn. In Grass Valley is de State Route 49 een stukje uitgevoerd als freeway. De totale route is 475 kilometer lang.

Routebeschrijving

California State Route 49.jpg

De State Route 49 begint in Oakhurst op de State Route 41, ongeveer 60 kilometer ten noorden van Fresno. De weg voert over het algemeen in noordwestelijke richting en verloopt de zuidelijke helft langs de voet van de Sierra Nevada en kruist diverse bergroutes die het gebergte doorkruisen. Het is geen snelle route, de weg is bijna overal enkelbaans en voert door alle plaatsen op de route. Ongeveer 50 tot 60 kilometer westelijker vormt de State Route 99 een snellere noord-zuidroute.

In Placerville kruist men de US 50, de freeway uit de hoofdstad Sacramento die in Placerville eindigt en dan verder gaat naar Lake Tahoe. Noordelijk van Placerville voert de weg door meer bergachtig gebied, door enkele canyons. Vlak voor Auburn doorkruist men ook een canyon. In Auburn kruist men de Interstate 80. Het deel door de regio Auburn is grotendeels een vijfstrooks weg met center turn lane.

Alhoewel de omgeving ten noorden van Auburn uit beboste bergen bestaat, ligt het ook bezaaid met huizen, feitelijk een enorm exurbaan gebied ten noordoosten van Sacramento. De route tot Grass Valley is daardoor vrij druk. Tussen Grass Valley en Nevada City is de State Route 49 als een korte freeway uitgevoerd. Dit deel is met de State Route 20 dubbelgenummerd.

Vanaf Grass Valley voert de State Route 49 eerst noordwaarts, maar buigt daarna naar het oosten af. Dit is het meest bergachtige deel van de route, omdat men de Sierra Nevada doorkruist. De weg voert door een vrij diepe canyon met grote hoogteverschillen rond de weg. Dit deel van de Sierra Nevada is echter niet zeer hoog, met toppen tot 2.600 meter. Oostelijk van de Sierra Nevada is er een dubbelnummering met de State Route 89, waarna de weg weer naar het noorden afbuigt, en in het gehucht Vinton op de State Route 70 eindigt.

Geschiedenis

De State Route 49 is van oudsher een enigszins doorgaande verbinding, vooral vanwege het feit dat het de oostelijkste doorgaande weg aan de westzijde van de Sierra Nevada is, en dus alle plaatsen aan de voet van het gebergte met elkaar verbindt. Met name rond Placerville en tussen Auburn en Grass Valley hebben zich exurbs ontwikkeld in de bossen. Het snelwegtraject tussen Grass Valley en Nevada City is in de periode 1967-1970 in gebruik genomen. Deze snelweg sluit niet aan op andere snelwegen.

Verkeersintensiteiten

De weg telt tussen Oakhurst en Placerville overwegend 5.000 voertuigen per dag buiten de plaatsen, en pieken van 10.000 tot 15.000 voertuigen in de grotere plaatsen op de route. In de omgeving van Auburn is de State Route 49 drukker, met tussen 30.000 en 50.000 voertuigen per dag. De route tussen Auburn en Grass Valley is met 20.000 tot 25.000 voertuigen per dag erg druk voor een enkelbaans weg. Het snelwegtraject tussen Grass Valley en Nevada City telt tussen 32.000 en 44.000 voertuigen per dag. Ten noorden van Nevada City is de State Route 49 een stuk rustiger, met op diverse trajecten tussen 500 en 1.000 voertuigen per dag.

Referenties


State Routes in California



In vet state routes die geheel of gedeeltelijk een freeway zijn.