State Route 4 in Ohio

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SR-4
Begin Cincinnati
Einde Sandusky
Lengte 207 mi
Lengte 333 km
Route

Cincinnati

Norwood

Elmwood Place

Woodlawn

Forest Park

Hamilton

Middletown

Germantown

Dayton


Dayton freeway

→ Cincinnati / Toledo

Keowee Street

Valley Street

Stanley Avenue

Harshman Road

Valley Pike


Dayton


Springfield freeway

→ Indianapolis / Columbus

Enon

Donnellsville

Riverdale


Springfield

Mechanicsburg

Marysville

Marion

Bucyrus

Chatfield

Attica

Sandusky

De State Route 4 of OH-4 is een state route in de Amerikaanse staat Ohio. De weg vormt een belangrijke noord-zuidroute in de staat en loopt vanaf de stad Cincinnati via Dayton naar Sandusky aan Lake Erie. De route is in totaal 333 kilometer lang, maar kent alleen in Dayton en bij Springfield een snelwegtraject.

Routebeschrijving

Southern Ohio

De SR-4 begint in het noorden van Cincinnati aan de US 42 en heet de Springfield Pike. Men kruist hier diverse snelwegen zoals de SR-562, Interstate 75, SR-126 en de ringweg Interstate 275. De SR-4 is zelf een gewone hoofdweg. Men passeert door de voorstad Hamilton, waar men de SR-129 kruist. Daarna loopt de weg als meerstrooks hoofdweg langs Middletown richting Dayton.

In Dayton loopt de SR-4 als hoofdweg door het centrum en wordt vanaf de Interstate 75 een eigen snelweg. De snelweg telt 2x2 rijstroken en loopt naar het noordoosten van de stad, naar de luchthaven en is slechts een paar kilometer lang. De weg voegt dan in op de Interstate 70 en slaat even voor Springfield af om als korte snelweg naar de US 68 te lopen. Springfield is een regiostad tussen Dayton en Columbus.

Northern Ohio

Na Springfield begint de lange route naar het noorden, waar de weg vaak over vele kilometers kaarsrecht loopt. Bij Marysville kruist men de snelweg US 33, die naar Columbus loopt en bij het stadje Marion kruist men de US 23. De route is behoorlijk monotoon met veel kale weilanden. In Bucyrus kruist men de snelweg US 30, die naar Mansfield loopt. Na Bucyrus loopt de weg over 50 kilometer zonder enige bocht naar Sandusky, het eindpunt van de snelweg waar men de Interstate 80/Interstate 90 tolweg kruist, en de SR-2, een parallelle snelweg.

Geschiedenis

De State Route 4 werd in 1924 gecreëerd. In 1959 opende het freewaysegment vanaf de I-70 tot Springfield. Dit was indertijd de doorgaande route van Columbus naar Indianapolis, omdat de bypass van Springfield pas later opende, in 1969. Vermoedelijk in 1964 opende het snelwegtraject in Dayton voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Expressways in Dayton

Interstate 70 Interstate 75 Interstate 675 US 35 SR-4